Korzika, Szardínia körutazás

körutazás

Korzika, Szardínia körutazás magyar idegenvezetővel

Időpont: 2019. szeptember 14 – 21 (8 nap, 7 éj)

 Július 8-ig történő foglalás esetén 10 000 Ft/fő kedvezmény!

Korzika és Szardínia lenyűgözően szép szigetvilágát ismerhetik meg ezen a körúton: mesés tengerpartok, helyi hagyományait őrző, hangulatos városkák, vadregényes tájak, ősi erődítmények, luxus üdülőhelyek. Korzika, Szardínia körutazás a legérdekesebb látnivalókkal magyar idegenvezetéssel.

Korzika, Szardínia körutazás térkép

Korzika, Szardínia körutazás program:

1. nap: Budapest – Korzika szigete Elutazás Budapestről a délelőtti órákban átszállással. Megérkezés Bastia városába, Korzika északkeleti partjára a kora esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Bastiában (1 éj).

2. nap: Bastia és Cap Corse  Délelőtt a sziget régi, hangulatos fővárosába,Bastiaba indulunk városnézésre.Az óváros a barokk és genovai építészet jegyeit hordozza, A fő látnivalók a régi kikötő és a város fölé magasodó citadella. Bastia után északra, a Cap Corse félszigetre utazunk tovább. A félsziget lenyűgözően szép tájait apró halászfalvak, gyönyörű tengerpartok, pl. a szélfútta Barcaggio part tarkítják. A nyugati partot pedig meredek sziklafalak szegélyezik, ahol a sziklaszirtre épült, középkori Nonza falu is található, Az őrtornyától fantasztikus kilátás nyílik az alatta fekvő tengerpartra. Továbbutazunk Calvi városába, ahová az esti órákban érkezünk meg. Szállás Calviban (1 éj).

3. nap: Calvi és Corte Reggeli után, Calvit, a kivételes fekvésű várost fedezzük fel. Látogatást teszünk az erődben, majd rövid szabad program az óvárosban vagy a gyönyörű tengerparton. Innen utazunk tovább a sziget belseje felé, Corte városába. A hegyek között fekvő egykori főváros fölé fellegvár magasodik, a kacskaringós utcák, ódon szökőkutak között járva időutazónak érezheti magát az ember. Magas hegyek között, vadregényes tájakon át haladunk Porto városába, a sziget nyugati partjára. Szállás Portóban (1 éj).

Korzika, Szardínia körutazás - Korzika Calvi

Korzika, Szardínia körutazás - Korzika: Corte

4. nap: Piana és Ajaccio  Délelőtt Korzika legszebb vidékét keressük fel, ez a Calanche de Piana vörös sziklákkal szabdalt tája. Először hajózni indulunk (időjárás függvénye), és a tenger felől közelítjük meg a szél és víz formálta sziklaalakzatokat, majd buszra szállunk és Ajaccio felé utazva sétálunk egyet a sziklák között. A magasból felejthetetlen látványt nyújt a türkizkék tenger és a drámai sziklaformációk kontrasztja! Délután gyalogos városnézés Napóleon szülővárosában, Ajaccio-ban, Ezután kis szabadidő, majd továbbutazunk a Sartene-ben található szállásunkra (1 éj).

5. nap: Sartene és Bonifacio  A reggelinket követően Sartene városkájával ismerkedünk meg. A szürke gránitból épült házak és a szűk utcácskák között bepillanthatunk az igazi vidéki élet kulisszái mögé. Bonifacio-ba utazunk tovább, ahol a város felfedezésére indulunk. A kikötői sétát követően a felsővárosban folytatjuk városnéző programunkat. Késő délután áthajózunk Szardínia szigetére. Transzfer a Cannigione környéki, tengerparthoz közeli szállodánkba (3 éj). Vacsora a szállodában.

Korzika, Szardínia körutazás: Bonifacio (Korzika)

6.nap   Arzachena, Calangianus, Aggius  A Korzika, Szardínia körutazás hatodik napján reggeli után, egész napos kirándulásra indulunk a sziget belsejébe, Gallura tartományba, ahol különleges természeti látvány, jellegzetes szárd táj fogad bennünket. Meglátogatjuk  többek között Calangianusban, a parafa városkát, ahol egy mai napig működő üzembe is ellátogatunk. Napközben láthatunk nuraghe-t (Arzachena) és megállunk Aggiusban, a gránitból épített kis házairól ismert településen. Visszaérkezés a szállodába, vacsora.

7. nap  La Maddalena sziget és Costa Smeralda / Porto Cervo  Reggeli után, Palau-ból hajóval a környék hét tagból álló szigetcsoportjának legnagyobbikára, a La Maddalena-ra utazunk. Panoráma körút a szigeten, majd Caprera-n, a szomszédos szigeten,  Kora délután visszahajózunk Palauba. Innen busszal továbbutazás a Costa Smeralda-n (Smaragdpart), mely Szardínia legfelkapottabb és legdrágább tengerparti üdülőhelye, egyedülálló smaragdzöld színű tengeréről kapta a nevét. Az egyik legismertebb kikötővel Porto Cervo-val is megismerkedhetünk. Vacsora a szállodában.

Costa Smeralda (Szardínia) - Szardínia körutazás, tengerparti nyaralás8. nap: utazás Budapestre  Reggeli után, szabad program, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással, érkezés Budapestre az éjjeli órákban.

Részvételi díj – kétágyas szobában : 419.900.-Ft/fő

Részvételi díj – kétágyas szobában : 509.900.-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, kompjegy, szállás 7 éjszakára, Korzikán reggelivel, Szardínián félpanzióval, transzferek és programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 69 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (kb. 40 EUR/fő), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Korzika, Szardínia körutazás – PellAir Utazás 2019 – Korzika, Szardínia körút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.

-->