Szentpétervár és Moszkva

körutazás

Szentpétervár és Moszkva

    (8 nap / 7 éj)

Indulási időpontok: 2021. május 21 – 28. ; június 7 – június 14. ; július 5 – 12.;  június 12 – július 19   július 19 – 26.

Indulási időpontok: 2021. augusztus 2-9. ; augusztus 9-16. ; augusztus 16-23. ; szeptember 13-20. ;       szeptember 20-27.

 

Program:

1. nap: Budapest–Szentpétervár

1. nap : Találkozunk Liszt Ferenc 2B terminálon. Indulás Szentpétervárra közvetlen, menetrend szerinti járattal. Érkezés után autóbuszos városnézésen veszünk részt., Megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg felfedezhetjük a várost vagy önállóan elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő).

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

2. nap: Szentpétervár

A reggelit követően folytatjuk az autóbuszos városnézésünket. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Sétálunk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Fakultatív programként ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba, Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeumába. Délután, fakultatív hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az egy órás sétahajózás közben azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

3. nap: Puskin, Pavlovszk

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építette. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza.Esti fakultatív programként egy eredeti orosz folklór estet ajánlunk.

4. nap :Petrodvorec

A reggelit követően, fakultatív kirándulás Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park – szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal – tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak! Délután lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 11.000 Ft/fő/két templom).

5. nap Szentpétervár – Moszkva

A reggeli órákban a szállodák mellett található Moszkovszkij vasútállomásról a Szapszan (EVS1 Siemens Velaro) szuperexpesszel Moszkvába, Oroszország fővárosába utazunk. A 600 kilométeres távolságot mindössze 4 óra alatt tesszük meg, mert utazásunk sebessége elérheti a 250 km/h. Érkezés után megkezdjük városnézésünket. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Szergej Prokofjev. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Ezt követően a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét keressük fel. Autóbuszos városnézésünk az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös téren ér véget, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. Rövid sétánk után transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

6. nap  Moszkva

Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik tovább. Szintén a világörökség részévé vált Kreml megtekintésével, melyhez metróval utazunk. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek.

Fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Tretyakov képtár megcsodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során megtekintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is. Esti fakultatív program: hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján. Napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos)

7. napSzergijev Poszád

Reggeli után fakultatív kirándulásra indulunk Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába.(Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. A program végén ebéd Szergiev Poszadban, egy hagyományos orosz éteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el.

A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol az Összoroszországi Kiállítási Központ területét keressük fel, ahol a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja. A park közvetlen közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, melyben a Vosztok–1 is megtalálható. Ebben az űrhajóban kerülte meg Gagarin a Földet. (A múzeumlátogatás egyénileg történik; belépőjegy a helyszínen fizetendő: kb. 250 rubel.) A program végén a szállodába metróval utazunk vissza.

8. nap : Moszkva – Budapest

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. (A bőröndöket az autóbusz csomagtartójába tesszük.) Utolsó napunkon autóbusszal a belvárosba, a Vörös térre megyünk, ahol az idegenvezetőnk segítségével, egyénileg a következő lehetőségek közül választhatnak: Lenin mauzóleum (ingyenes belépés), Vaszilij Blazsennij székesegyház (belépő a helyszínen, külön fizetendő), GUM áruház, Zarjadje park. Ezt követően, a délutáni órákban autóbusszal az építészettörténeti múzeumot keressük fel. A terület korábban önálló település volt, melynek határában az orosz cárok egykori nyári rezidenciája állt. A múzeum műemlékeinek legkorábbi épülete a Feltámadás-templom, amely 1994-ben az UNESCO világörökségi listájára került. A park területére Oroszország több tájáról fából készült épületeket szállítottak, például Nagy Péter 1702-ben készült arhangelszki faházát. További főbb látnivalók a 16. századi Szent György-harangtorony, a 17. századi Víztorony és a Kazanyi Istenanya-templom. Kolomenszkojéból transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.

Részvételi díj május 21 – június 14. időszakra (8 nap/ 7 éj): 319.000.-Ft/ fő Többi időpontban: 299.000.-Ft/fő
Vízumdíj: 15.000 Ft
1ágyas felár: 119.000.-Ft

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • a szállást reggelivel
 • a repülőjegyet illetékkel, fix üléshellyel, személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal és 1 db max. 20 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke:
  kb. 89.000 Ft)
 • a transzfereket
 • a vonatjegyet
 • a városnézést Szentpéterváron
  belépővel a Péter-Pál erődbe
 • a városnézést Moszkvában
 • a Kolomenszkoje programot
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • Vízumdíjat :15.000 Ft
 • Utasbiztosítást és a kötelező útlemondási biztosítást:1,5 %

 

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Félpanzió:                   43.500 Ft / 7 alkalom
 • Egyágyas felár
  – júl. 12-ig.:                 119.000 Ft / 7 éj
  – a többi időpontban:   89.000 Ft / 7 éj

 

Fakultatív programok és árai:

Éjszakai városnézés és a hidak: 9.500.-Ft
Arbat-Esti Moszkva: 9.500.-Ft.
Szergijev Poszad és VDNH kiállítási központ (ebéddel): 27.500 Ft
Ermitázs  11.000 Ft
Kreml és kincstár megtekintése  21.000 Ft
Tretyakov Képtár és metro 10.500 Ft
Petrodvorec, 24.500 Ft+ belépő
Sétahajózás a Néván:8.500 Ft
Orosz folklór-show 17.000 Ft

Puskin és Pavlovszk: 27.500.-Ft

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. Jelentkezés: legkésőbb 2 hónappal az indulás előtt.

Várható menetrend:

Wizz Air
Oda: Budapest – Szentpétervár 06:35 – 10:10
Haza: Moszkva – Budapest Budapest 22:05 – 23:40
Repülési idő: Repülési idő: 2:35

Szállás

Szentpéterváron: kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetőek

Moszkvában: A belvárosban lévő Ibis Hotel Moscow Centre Bakhrushina, mely 2 metrómegállónyira található a Vörös tértől. A színvonalas szálloda 2017. év végén újonnan épült, a kategóriájának minden téren (ellátás, szobák színvonala) megfelelő.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.