Szingapúr és Malajzia Körutazás Langkawi Üdüléssel

körutazás

Szingapúr és a Maláj-félsziget Körutazás…

üdüléssel Langkawi szigetén

Jöjjön velünk a világ harmadik leggazdagabb államába,ahol Kuala Lumpur modern tornyaiban és Malacca középkori városában egyaránt gyönyörködhet! Elmegyünk Batu Caves sziklatemplomába,a végtelen teaültetvényekre (Cameron Highlands)  hűsítő teát inni, Penang sziget fővárosába Georgetown-ba is. A sok élmény feldolgozásához, egy kis pihenésre, átutazunk Malajzia csodaszép, trópusi szigetére, Langkawi-ra.

 

Időpontok:

2016. január 16. – 2016. február 1.  –  Ezt az utat magyar idegenvezető,Peller János kíséri!

2016. április 12. – 2016. április 28.

 

Tervezett program:

1.nap.: Budapest –
Elutazás Budapestről Szingapúrba a délutáni órákban átszállással. Éjszakázás, étkezések a gép fedélzetén.

2.nap.: Szingapúr

Érkezés Szingapúrba a délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Szabadprogram, pihenés a medencénél. Szállás Szingapúrban.

3.nap.: Szingapúr

Reggeli után fél napos városnézés Szingapúrban. Megnézzük a Parlament és a Legfelsőbb Bíróság épületeit, a városházát, a Cricket klubot. Később a Merlion Parkba látogatunk, ahonnan a Marina Bay csodálatos látványa tárul elénk. Remek alkalom fotózásra, a háttérben a felhőkarcolókkal, és a Merlionnal, Szingapúr jelképével, mely egy felül oroszlán, alul hal figura. Meglátogatjuk a Thian Hock Keng templomot, mely Szingapúr egyik legrégebbi Buddhista-Taoista temploma, majd a Kínai negyedet, végül egy kézműves központba látogatunk, ahol megfigyelhetjük hogyan készülnek a helyi kézműves tárgyak.
A városnézés a Nemzeti Orchidea Kertben ér véget, a szingapúri botanikus kerten belül, ahol több mint 60 ezer orchidea pompázik. Délután szabadprogram. Szállás Szingapúrban.

4.nap.: Szingapúr
Reggeli után Sentosa-szigetre látogatunk, mely egy nagyon kellemes park különféle látnivalókkal, attrakciókkal. A szigetet libegővel közelítjük meg, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a szingapúri felhőkarcolókra és a világ egyik legforgalmasabb kikötőjére. A szigetre érkezésünk után a Tigris kilátóba megyünk fel, majd egy kiállítást tekintünk meg Szingapúr történetéről, végül az Underwater World-be látogatunk, mely Ázsia legnagyobb óceánáriuma, ahol több, mint 2500 tengeri élőlény tekinthető meg. Délután szabadprogram. Szállás Szingapúrban.

5.nap.: Szingapúr – Kuala Lumpur
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Kuala Lumpurba, Malajzia fővárosába.
Érkezés után transzfer a szállodába, pihenés a medencénél. Szabadprogram, szállás Kuala Lumpurban.
Szingapúr   Kuala by night     Sin kínai negyed
6.nap: Kuala Lumpur
Reggeli, majd városnézés Kuala Lumpurban. Megtekintjük a Királyi Palotát, a Nemzeti Emlékművet, mely az elesett katonáknak állít emléket. Ezután a Mór építészet remekei, a Sultan Abdul Samad épület és a vasútállomás csodálatos épületének megtekintése következik, majd a Masjid Jamek mecsethez érünk, ahol Kuala Lumpurt alapították. Keresztül haladunk a Lake Gardens parkon, majd megtekintjük a Petronas ikertornyokat, melyek egy ideig a világ legmagasabb épületei voltak. Ellátogatunk a Thean Hou templomhoz, mely Dél-kelet Ázsia egyik legnagyobb kínai temploma. Ebéd után a KL tower-be, a TV toronyba látogatunk, ahonnan 421 méter magasságból figyelhetjük meg a Petronas Ikertornyokat, páratlan kilátással a városra.
Szállás Kuala Lumpurban.
Kuala Lumpur Towers                Sing Lion Kuala Lumpur
7.nap: Kuala Lumpur – Malacca – Kuala Lumpur
Reggeli után egész napos kirándulás Malaccába, mely egy régi, fontos kikötőváros, először portugál, majd holland, és brit gyarmat is volt. A városközpont az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a holland katolikus templomot 1753-ból, az óratornyot, és a Viktória-királynő szökőkutat. Megnézzük az 1710-ben épült Szent Péter templomot, mely a legrégebbi katolikus templom a Maláj-félszigeten. Majd utunk a Kína területén kívül lévő legnagyobb kínai temető mellett vezet tovább. Megállunk a Szultán kútjánál, melyet Mansur Shah szultán egyik feleségének építtetett. A kút állítólag soha nem szárad ki, még a legnagyobb szárazságban sem. A Portugál uralom alatt ez a kút szolgáltatta Melaka ivóvíz készletét. Ebéd után a Szent Pál templomot nézzük meg, mely 17.századi holland sírkövekkel van körülvéve, majd a Chen Hoon Teng templomot tekintjük meg, mely Malajzia legrégebbi kínai temploma 1645-ből. Megnézzük az egykori portugál erőd kapuját, mely 1511-ben épült, majd egy helyi piacra is ellátogatunk. Visszautazás Kuala Lumpurba. Szállás Kuala Lumpurban.

8.nap.: Kuala Lumpur – Batu Caves – Cameron Highlands
Reggeli után elhagyjuk Kuala Lumpurt. Először a Batu Caves hindu sziklatemplomot tekintjük meg, ahová 272 lépcsőfok vezet fel, majd a Cameron Highlands felé utazunk tovább, ahol 1500 méter tengerszint feletti magasságban kellemes, hűvös klímát és teaültetvényeket találunk. Szállás a tea ültetvényeknél.
Teaültetvény Malájzia
9.nap.: Cameron Highlands – Penang
Reggeli, majd ellátogatunk egy tea ültetvényre, és tea gyárba, ahol megláthatjuk hogyan készül a levelekből a tea, majd meg is kóstolhatjuk a különféle helyi teákat. Tovább utazunk Penang szigetre, mely az első brit gyarmat volt Ázsiában. Penang szigetére érkezvén áthaladunk a világ harmadik leghosszabb hídján, mely a szigetet köti össze a szárazfölddel. A sziget fővárosa, Georgetown rengeteg emléket őriz a gyarmati időkből, sokszor akár valahol Angliában is érezhetjük magunkat egyes anglikán templomok, vagy éppen Viktória királynő emlékművének láttán. Városnézésünk során megtekintjük a Kek Lok Si templomot, ahol a Mahayana buddhizmus és tradícionális kínai szokások olvadnak eggyé. Megnézzük a Wat Chayamangkalaram templomot, ahol a világ negyedik legnagyobb fekvő buddha szobra látható. Következő állomásunk a Cornwallis erőd, és a Khoo Kongsi házat is, és ellátogatunk Little Indiába, az indiai negyedbe ahol mindenkit elvarázsolnak a színek, hangok, és illatok. Szállás Penangon.

10.nap.: Penang – Langkawi
Reggeli után a kikötőbe indulunk, ahonnak gyors hajóval utazunk Langkawi szigetére. Az út kb 2,5 órát vesz igénybe. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Langkawin.

11.nap – 15.nap.: Langkawi
Reggeli, majd szabadprogram, pihenés a tengerparton.
Szállás a hotelben.

16.nap.: Langkawi – Budapest
Reggeli, majd a nap folyamán transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállásokkal.

17.nap.: – Budapest
Hazaérkezés a délelőtti órákban.

Szállás: 3 éj Szingapúr, 3 éj Kuala Lumpur, 1 éj Cameron Highlands, 1 éj Penang, 6 éj Langkawi 4*-os szállodákban, 2 éj repülőn.

Tervezett szállodák:

Szingapúr:

Parc Sovereign Tyrwhitt ****

http://www.parcsovereign.com/parc-sovereign-tyrwhitt

Kuala Lumpur:

Dorsett Regency ****

http://www.dorsettregency.com/kualalumpur/

Cameroon Highlands:

Strawberry Park Resort ****

http://www.strawberryparkresorts.com/

Penang:

Four Point Sheraton Penang ****

http://www.fourpointspenang.com/

Langkawi:

Four Points Sheraton Langkawi ****

http://www.starwoodhotels.com/fourpoints/property/overview/index.html?propertyID=3621&language=en_US

Árak:

2016-01-16 -tól és 2016-04-12 -től – 14 éj   -2 ágyas szoba – 649.900 Ft-tól/ fő
A részvételi díj tartalmazza: szállás 14 éjszakára 4 csillagos szállodákban, félpanziós ellátás a körutazás alatt, az üdülés alatt reggeli, magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig, helyi idegenvezető, transzferek, programok a leírás szerint, belépőjegyek a programban feltüntetett helyszínekre

A részvételi díj nem tartalmazza: nemzetközi repülőjegyek: 180.000,- Ft/fő, belső repülőjegyek: 59.900,- Ft/fő, sztornó- és utasbiztosítás, borravalók

 

 

 

PellAir körutazás:  Malajzia, Szingapúr körút üdüléssel

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.