Olaszország , Toszkána körút

körutazás

Toszkána körút

 …barangolások Leonardo földjén, kirándulás a Chianti vidékén, városnézés a Luccai Hercegségben,
borkóstolás Montepulcianoban, felfedező túra a sienai contradak sikátoraiban, látogatás Santa Finánál
a száz tornyú San Gimignanoban, ismerkedés  a toszkán filmek élő díszletével Cortonával.

san_gimignano    bor7

IDŐPONTOK 2015:

“A” program: április 20 – 25
“B” program: május 11 – 16
“C” program: június 07 – 12
“D” program: augusztus 30 – szeptember 04 / minden hely elfogyott!
“E” program: október 19 – 24

RÉSZLETES PROGRAM:

1. nap: indulás  Budapestről a Hősök teréről reggel  05:00  órakor.  A további felszállási időpontokról kollégáink adnak felvilágosítást. Este a szállások elfoglalása Castiglioncelloban. Vacsora a hotel éttermében. 

2. nap: egésznapos városnézés az  Arno  partján, a reneszánsz művészet otthonában, Firenzében. A város kétségtelenül legvitatottabb mérműves alkotása a Brunelleschi kupola, mely hírnevet szerzett a mindennapi szürke életét élő etruszk népnek. A városnéző sétát a város szívében a Santa Maria Croce    templomnál kezdjük, ahol a nemzet nagy filozófusai és tudósai nyugszanak. A város legmeghatározóbb tere a Signoria. Látnivalói  egymásután  taglóznak le, és mintegy a földhöz szögeznek.  Erő és pompa, művészet és hatalom, évszázados  zord  falak és kecses ívek  jellemzik a Városháza épületét. A Loggia dei Lanzi szobrai, Perseus alakja Medúza lenyesett fejével római  idők  történelmét idézik. A város legvitatottabb kútja a teret díszítő Fontana di Nettuno. Sétánk további részében a Harisnyások utcáján haladunk keresztül az egykori Misericordia Fraternitás otthona felé. Rövid  látogatás a gyermekharcosairól híres Orsanmichele falai között, a Pescherián, a Repubblica téren, és a Ponte Vecchiónál.  A legtöbb látnivalóval kétségtelenül a Dóm és a Giotto torony környezete kápráztat el. Korab délután ebédidő, majd szabadprogram Firenze belvárosában.
Ízelítő a további fakultatív program lehetőségekből:
– Medici kápolna
– Uffizi
– Boboli kert
Kora este 18:30 órakor visszautazás Castiglioncelloba. Szállás, vacsora ugyanott ahol az előző este. 

firenze      fontana-di-nettuno

3. nap: látogatás az Apuai dombok tövében. Kirándulásunkat reggel Itália Athénjában, Pisa világhírű épületegyütteseinél kezdjük. A Keresztelőkápolna, a Dóm, a Csodák tere, a Temető  és  a  Ferde torony   az   egykori tengeri hatalom egy  szebb  és  gazdagabb korának  emlékeit  idézik.  Utunk a továbbiakban a  tartomány egyik legérdekesebb  településére vezet a várfallal  körülvett  és  elizolált különc  Luccai  Hercegségbe.  A  város  palotái, szűk utcái, terei  sajátos hangulatot és bájt kölcsönöznek a városnak. A Napoleoni uralom számos kézjegyét hagyta  Luccában, így egységes főtere, palotái, a reneszánsz hangulatát idézik. A Piazza Amfiteatro az olasz maffiafilmek közkedvelt  forgatási helyszíne.  Szállás, vacsora ugyanott ahol az előző este. 

4. nap: az utazás kötelező megállója San Gimignano. A tizenhárom nemes család tizenhárom  tornya, még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította. Látogatás a Collegiata templomban, mely   közép–Olaszország  egyik legrégebbi  temploma.  Séta  a  város  falain ahonnan  páratlan  kilátás  nyílik  a toszkán szőlős dombokra. Siena látnivalói a város  főterének  sikátoraiban szóródnak szét. A kíváncsi látogatóknak közelharcot kell vívniuk a követhetetlenül kanyargó viuzzákkal. A kereskedői árkádok, a Piazza  del  Campo  és  a  Dóm  a város meghatározó épületei. Sienai Szent Katalin erkélye, a róla  készült  festmények  a város féltve őrzött kincsei közé tartoznak. A  város contradái ma is egész évben  készülnek a térség egyik leglátványosabb ünnepére a Paliora. Szállás, vacsora ugyanott ahol az előző  este.

Toscana-Pisa   san_gimignano

5. nap:

GASTRO ÉS ZENEI NAP “A” JELŰ PROGRAMUNKNÁL ÉS “E” JELŰ PROGRAMUNKNÁL 
reggelit követően kirándulás Montespertoliba, a Morzano fattóriába, ahol vendégeink betekintést nyerhetnek az olasz konyhaművészet rejtelmeibe, valamint helyi olasz borokat kóstolhatnak. Délután látogatás Lastra Signában, Enrico Caruso villájában. Késő délután visszautazás Veneto tartamányba, este vacsora a tranzitszálláson. 

BORTÚRA “B” JELŰ PROGRAMUNKNÁL
reggeli  után  utunkat Toscana  egyik  legmagasabban  fekvő  települése felé veszük.  Monte Pulciano: nincs férfiember ki ne ismerné a zamatos montepulcianoi nedűt. A településről tiszta időben ellátni Umbriáig, és a dél–Toszkán dombokig. A falu egyik legrégebbi emléke a XI. századból származó Mária  mennybemenetele feskó.  A kis utcák borozói ingyenes borkóstolóra csábítják a toszkán naptól kitikkadt látogatót. A kis város árnyas utcái, hűvös falai védelmet nyújtanak  a hosszú út vándorának.  Cortona  felé  vesszük   utunkat, amely  hangulatával,  egyszerű bájával, mint utolsó állomás, és mint legszebb emlék írja be magát élményeink közé.  A  település valamikor önálló hatalom  volt.  Egységes palotái, hangulatos terei  nem  véletlenül  többször  is filmvászonra kerültek. ( …Napsütötte Toszkána, Tea Mussolinivel ). A bátrak  és vállalkozók  megmászhatják  a  település  dombjait, és a Trasimeno tó panorámájában gyönyörködhetnek. A délutáni órákban Veneto tartomány felé vesszük az utunkat, szálláshelyünk Velence szomszédságában Levadában van. Vacsora a hotel éttermében.

Toscana9       Toscana-bor

MARE MIO…TENGERPARTI FÜRDŐZÉS “C” JELŰ PROGRAMUNKNÁL ÉS “D” JELŰ PROGRAMUNKNÁL 
reggelit követően egésznapos szabadprogram és pihenés a tengerparton. A csoport ennél a programnál plusz egy estét tölt a hotelben, és reggel tranzitszállás nélkül indul haza.  

6. nap: 
“A” / “B” / “E” JELŰ PROGRAMJAINKNÁL
reggeli   után   hajókirándulás   a    velencei    lagúnákon:    PUNTA   DI   SABBIONE  – LE  VIGNOLE  – TRÉ PORTI  –  BURANO  (rövid   séta  a  szigeten,   látogatás  a  csipkeverőknél)  – MAZZORBO – SAN MICHELE (holtak szigete) – MURANO (látogatás az üvegfújóknál, előadás az üveg születéséről, vásárlási lehetőség) – FONDAMENTA NUOVE – ARSENALE. Délután hazaindulás, érkezés a késő esti órákban.

“C” JELŰ PROGRAMUNKNÁL ÉS “D” JELŰ PROGRAMUNKNÁL
Regelit követően kijelentkezés toszkán tengerparti hoteünkből, a csoport tranzitszállás nélkül utazik haza, érkezés a késő esti órákban.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 92.900 Ft

Befizetéssel egyidejűleg az autóbuszon ülőhely foglalás történik.

Egyágyas felár: egyágyas szoba nem igényelhető

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli – vacsora
• a programban megjelölt kirándulások

• foglalási költség

A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépőjegyek, hajójegy,valamint az autóbusz behajtási engedélyeit és az idegenforgalmi adót:110.-135.-EUR

Toscanahotel

SZÁLLÁSUNK: hotelünk a toszkán tengerpaton található közvetlen vízparti kastélyhotel tengerre néző szobákkal. A szobák egyszerűen berendezettek, összkomfortosak. A ház sajátos hangulattal és csodálatos panorámával bír. Castiglioncelloban található szálláshelyünk ideális nyaralások, és kirándulások szálláshelyeként. A toszkán program csillagtúraszerű, szállásunk 4 éjszakán keresztül egy helyen van, az 5. éjszakát Velence mellett tölti a csoport. A kinttartózkodás alatt félpanziót biztosítunk a hotel éttermében.  

Toscanhotel2             toscanhotel4

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá
A jelenlegi COVID-19 helyzet miatt nem indulnak útjaink

Comments are closed.