Vietnám Körutazás Tengerparti Nyaralással

körutazás

Vietnam Körutazás Üdüléssel – Indokína

Az Indokínai-félsziget keleti partja mentén elterülő varázslatos Vietnam, természeti csodáin kívül több mást is nyújt, így izgalmas íz világú gasztronómiát, barátságos, közvetlen embereket, kiváló vásárlási lehetőségeket, több évezredes kultúrkincset, érdekes, nyüzsgő városi utcaképeket…

Indulási időpont: 2020.március 5-19.

 Program:

1 – 2. nap: Budapest – Hanoi

Elutazás Budapestről a délutáni órákban dubai átszállással Hanoi-ba, éjszaka a repülőn. Érkezés helyi idő szerint másnap a kora délutáni órákban. Délután stílusosan riksán utazva ismerkedünk meg a vietnami főváros óvárosával, ahol a különböző foglalkozások nyüzsgő utcáit figyelhetjük meg, majd séta a Hoam Kiem tónál, a Ngoc Son templom és a Felkelő nap hídjának csodás látképével. Szállás Hanoi-ban (2 éj).

3.nap: Hanoi

 A városnézés a mai napon folytatódik tovább: Ho Chi Minh Mauzóleum, Elnöki Palota, az Irodalom temploma, látogatás az Etnológiai Múzeumban és séta az óvárosban. Este egy hagyományos vízi-bábszínház előadást tekintünk meg.

Vietnam Hanoi             Vietnam vizi babszínház

4.nap: Hanoi – Halong-öböl
Reggeli, majd a Halong-öbölhöz utazunk (kb. 170 km). Útközben láthatjuk, ahogy a helyiek földjeiket művelik. Lan Ha Bay-nél szállunk hajóra dél körül, az ebédünket már a fedélzeten fogyasztjuk el, melyhez pazar panorámát nyújt a tengerből kiemelkedő számtalan lakatlan sziget és sziklaformáció. A hajókázást programok is színesítik: szálljon kajakba, vagy ismerje meg a vietnámi konyha csínját-bínját. Vacsora és szállás a hajón (1 éj).

Halong öböl              Halong öböl hajó

5.nap: Halong-öböl – Hoi An
A korán kelők búcsúzóul a csodás napfelkelte sugaraiban fürdőzve tai chi-zhetnek a fedélzeten, majd a szárazföldre visszatérve transzfer a repülőtérre, elutazás Vietnam középső részére, Danangba, majd transzfer Hoi An-ba. Szállás Hoi An-ban (2 éj).

6.nap: Hoi An – My Son
Délelőtt felfedezzük az UNESCO Világörökség részét képező Hoi An-t, majd a városon kívül a helyieket követve kerékpárra pattanunk, és közelebbről is megismerkedünk a fűszernövények világával és a földművesek mindennapjaival. Itt fogyasztjuk el ebédünket is, mely a régió földi és vízi kincseiből áll. Következő utunk My Son romjaihoz vezet. Az egykori Champa Királyság vallási központjának maradványai festői látványt nyújtanak a gyönyörű zöld környezetben.

7.nap: Hue
Reggel elutazás Hue felé a közép-vietnami tengerpart íveit követve, majd a gyönyörű Hai Van hágón át. Délután látogatás az UNESCO Világörökség részeként számon tartott császári Citadellánál, melyet a pekingi Tiltott város mintájára építettek, végül elveszünk Dong Ba piac nyüzsgő forgatagában. Szállás Hue-ben (1 éj).

Vietnam Ho Chi Minh City      Vietnam markets

8.nap: Hue
Délelőtt hajókirándulás a Parfüm-folyón a Hét Történet Pagodájához, majd látogatás Tu Duc császár síremlékénél és a fák hűsítő árnyékában megbújó Tu Hieu pagodában. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Ho Chi Minh városba, azaz Saigonba. Szállás Saigonban (2 éj).

9.nap: Saigon – Cu Chi alagutak
Délelőtt kirándulás a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon közötti 100 kilométernyi alagút erődként és búvóhelyként szolgált a vietnami háború alatt. Visszautazás Saigonba, ahol a városnézés során megtekintjük a főposta épületét, az Újraegyesítés palotáját és a Notre Dame katedrálist (kívülről).

Vietnam HoiAn2 Vietnam Hoi An

10.nap Mekong-delta

Egész napos kirándulás a Mekong-deltába, a festői Ben Tre tartományba, ahol hajóra szállunk és a Chet Say folyón (a Mekong-folyó egyik ága) hajózva ismerkedünk a helyiek mindennapi életével, látogatás egy szőnyegszövő műhelyben, ahol ki is próbálhatjuk a látottakat. Utazás kerékpárral rizsföldek és farmok között egy helyi étterembe, ahol az ebéd során helyi specialitásokkal ismerkedünk. Délután hajókázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

11.nap: Phan Thiet
Reggel elutazás a tengerparti Phan Thiet-be, érkezés délután. Bejelentkezés a tengerparti szállodába, kikapcsolódás a pálmafák ölelte csodás homokos strandon. Szállás Phan Thiet-ben (3 éj).

12-13.nap: Phan Thiet
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

14-15.nap: Phan Thiet – Saigon – Budapest
Délelőtt szabad program és kijelentkezés a szállodából, délután transzfer Saigon repülőterére, elutazás a késő esti órákban, dubaji átszállással. Érkezés Budapestre helyi idő szerint másnap, a dél körüli órákban. Részvételi díj:

2 ágyas elhelyezéssel: 499.900.-Ft / fő

1 ágyas szobában:        649.900.-Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 139 000.- Ft/fő, vízum (Vietnam) kb. 15 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás.

Tudnivalók:

Dátum: 2020. március 5-19.

Időtartam: 15 nap / 12 éj

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: kb. 13 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban, 1 éjszaka hajón

Ellátás: reggeli, 3 ebéd, 1 vacsora

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

 

 

 

Vietnam körutazás, Indokína utazás nyaralással – PellAir Utazás 2020.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.

-->