BORKÓSTOLÓ TOSZKÁNÁBAN

körutazás

BORKÓSTOLÓ TOSCÁNÁBAN

Indulási időpont: 2014 október 06 – 10


Montepulciano egy dél-toszkán kisváros, néhány kilométerre Sienától. Képeskönyvekbe illik, ahogy ez a kincsekben rendkívül gazdag városka egy egykori vulkán, a Monte Poliziano kialudt kráterében foglalt magának helyet. E hegyről kapta a nevét a város. Varázslatos toszkánai táj veszi körül, dombokkal, erdőkkel és kusza utakkal, s természetesen szőlőültetvényekkel. Némi legenda is vegyül a város történelmébe, hiszen Pulcinella városában járunk, aki az óratorony csúcsáról figyeli a békés város nyugodt lakóit, és minden egész órában figyelmeztet az idő múlására.

A borvidék mindössze 1200 hektár. Ez volt az első DOCG terület Olaszországban, 1980-ban kapta meg a státuszt. Az ültetvények átlagos tengerszint feletti magassága 250 és 600 méter között váltakozik. A szőlőket alapvetően a dombok-hegyek déli, dél-keleti tájolású szoknyájára telepítették, hogy minél inkább magukba szívhassák Toszkána napsugarait. A talaj itt általában sárgás színű homok, homokkő, az igazi prémium területeken pedig meszes. Érdekes, hogy annak ellenére, hogy maga a város egy kialudt vulkán tetején trónol, a szőlőtermő területeken nem jellemző a vulkanikus talaj. A klíma határozottan mediterrán, hosszú forró és gyakran rendkívül aszályos nyarakkal.

A BORTÚRA PROGRAMJA 

1. nap: indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, délután a szállások elfoglalása Val di Elsa régióban, vacsora a hotel éttermében.

2. nap: reggelit követően látogatás a tornyok városában San Gimignanoban. Városnézésünk első állomása a Pizza Cisterna és Torre Rognosa. Meglátogatjuk a bájos Santa Finát, majd 54 méter magasból csodáljuk a tájat a Torre Grossából. A magaslatok nem mindig méterben mérhetőek, hiszen a torony képtárában Lippo Memmi alkotásában merülhetünk el, a Maestában, mely tekintélyt parancsoló nagyságával és hangulatával régmúlt időkbe repít. A régió zamatos bora a fehér Vernaccia, melyből ízelítőt kapunk a helyi Enotecában. Nem lenne teljes a látogatás, ha nem másznánk meg a Rocca falait, ahonnan páratlan kilátás nyílik. San Gimignanoból utunk Greve in Chiantiba vezet, a vörös Chianti hazájába. Este vacsora a hotelben.

3. nap: reggelit követően kirándulás Montepulciano településre, látogatás egy helyi Enotecában, ahol kóstolót kapunk a Polizianóból. Kulturális sétánk célpontja a Dóm és a Városháza, ahonnan kivételes panoráma nyílik a San Biaggio templomra. Délután a déli régió nagy hatalmához látogatunk, Senius városába Sienába. Séta a belvárosban: Salimbeni palota – Dóm – Il Campo, szabadprogram a városban. Este vacsora a hotel éttermében.

4. nap: reggelit követően utazás Montalcinoba, a vár meglátogatása, séta a település központjában, egy helyi Enotecát felkeresünk ahol megízleljük a helyi dombok nedűit. A nap második felében egy időutazásra várjuk vendégeinket Pistoia városában. A földalatti világ és labirintusrendszer megtekintése a Dóm és a kórház alatt. Este a szállások elfoglalása Montecatiniben, vacsora a hotelben.

5. nap: korai reggelit követően hazautazás, érkezés az éjszakai órákban.

Az utazások időpontjai: 

2014 október 06 – 1

Részvételi díj: 62.900 Ft 
Elhelyezés: hotelben***
Ellátás: félpanzió
Utazás: autóbusszal

Egyágyas felár: 18.900 Ft / fő /4 éj

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• félpanzió
• a programban megjelölt kirándulások

A részvételi díj nem tartalmazza: kötelező BBP utasbiztosítás ( irodánkban köthető 2.500 Ft/fő ) belépőjegyek,valamint az autóbusz behajtási engedélyeit, idegenforgalmi adót, borkóstolót (   kb. 90 Eu / fő )

Vidéki utasaink a programhoz az alábbi városokban csatlakozhatnak: 
Edelény – Kazincbarcika – Szerencs – Miskolc – Tiszaújváros – Mezőkövesd – Füzesabony – Gyöngyös – Gödöllő – BUDAPEST – Székesfehérvár

Szállás információk:

Szálláshelyünk Fattoria hotel*** Chianciano településen. A rusztikus vidéki szálláshely a település agglumerációjában található, a természteben, nem a belvárosban! Hazaúton egyéjszakai szállásunk a Montecatini belvárosában található Hotel Nuovo Excelsior.

  

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.