Budapest – Passau – Nibelungenau – Budapest dunai hajóút

körutazás

 Budapest – Passau – Niebelungengau – Budapest dunai hajóút

Hajózás a Dunán a nyári napforduló idején

Niebelungengau nyári napforduló tűzijátékos ünnepséggel

Időpont: 2019. június 13 – 17. (5 nap/4 éjszaka)

Program:

1. nap.Budapest – Komárom – Bős – Pozsony  Kora reggeli órákban indulunk autóbusszal Budapestről. Komáromban (1765 folyamkilométer) hajóra szállunk. Elhaladunk a Monostori Erőd, majd Koppánymonostor mellett. Gönyüig még jellegzetesen Közép-dunai szakaszon haladunk, majd a Mosoni-Duna torkolatától kezd a folyam felsőszakasz jelleget ölteni. Megküzdve a Szigetközi-Duna erős folyásával eljutunk a Bősi vízlépcső alvíz csatornájáig, pár órára elhagyjuk a Duna medrét. Átzsilipelve, a felvízen folytatjuk utunkat, a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyesedik a Duna. Megismerjük a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetét. A víztározó felett az ismét sebes Dunán elérjük Pozsonyt (1868 fkm) a bősi zsilipelés időtartamától függően késő délután. Napunkat városnéző sétával zárjuk.

  Budapest - Passau - Regensburg - Budapest dunai hajóutak: Atilla - TullinBudapest - Passau - Regensburg - Budapest dunai hajóutak: Dürnstein

2. nap.  Pozsony – Dévény – Bécs – Tulln – Krems  Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880 fkm) utazunk, majd a vár tövében, a Porta Hungarica-nál hajóra szállunk, s elindulunk a sebes Dunán felfelé. A Morava folyó torkolatától már Ausztriában hajózunk. Rövidesen feltűnik a bájos Hainburg városa. Bécs közelében zsilipelünk, majd áthajazunk az osztrák fővároson, megismerkedünk az osztrák főváros hídjaival és az ENSZ negyeddel. A Bécsi Erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1965 fkm). Megcsodáljuk a Niebelung legenda egy eseményét feldolgozó szoborcsoportot, mely Attila hun vezér lánykérését mutatja be. Tullnból autóbusszal szállásunkra utazunk.

3. nap. Krems – Wachau – Aggsbach – Melk – Wieselburg ( – Niebelungengau)  Reggeli után városnéző sétára indulunk a Wachau fővárosába, Kremsbe. Hajóra szállunk és nekivágunk a a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak.  Dürnsteinnél az apátságot és annak jellegzetes kék tornyát, fent a sziklaormon a várat csodáljuk meg. Továbbhajózva a bámulatos vidéken, templomok és várak között, elhaladunk Weißenkirchen, Spitz és a Vénuszáról ismert Willendorf mellett is. Aggsbachnál kikötünk, autóbusszal felmegyünk az aggsteini várba, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk. Hajózunk Schönbühel híres kastélyánál, majd a melki apátság mellett kikötünk, autóbusszal szállásunkra megyünk.

A Niebelungengau nyári napforduló tűzijátékos ünnepségére jelentkezők este 8 óra körül autóbusszal Pöchlarnba utaznak, s ott hajóra szállnak. Hajózás lassú menetben Ybbs-ig. Mikor besötétedik, megkezdődik a tűzijáték, a partokon máglyák gyúlnak. Más hajókkal konvojban Pöchlarnig haladunk, miközben a településekről tűzijátékokat lőnek fel, Maria Taferl temploma fényárban úszik.. Útközben egy pohár italt, s kis falatkákat szolgálnak fel a hajón. A hangulatos ünneplés befejeztével Pöchlarnban kiszállunk, és a 15 km-re lévő szállásunkra utazunk autóbusszal. Érkezés éjfél körül. Ára:9.900.-Ft/ fő

4. nap.Ybbs – Strudengau – Grein – Linz  Kései reggelink elfogyasztása után, Ybbsben hajóra szállunk, majd áthaladunk a Habsburg vár és uradalom tövében épült Ybbs-persenbeugi vízlépcsőn, Ausztria legrégibb dunai “műtárgyán”. A duzzasztó szépséges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét, melynek látványa méltán mérhető össze a Wachau tájaival. Werfenstein vára mellett elhaladva kikötünk Greinben. Séta a várhoz, látogatás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Hajónkra visszaszállva lassan elhagyjuk a Strudengau-t, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk egyet. Délután elérjük az Enns folyót és kikötünk Mauthausenben (2112 fkm). Innen Linzbe utazunk: rövid séta a főtéren és környékén, majd elfoglaljuk szállásunkat.

5. nap.Linz – Aschach – Engelhartszell – Passau – Budapest  Autóbusszal Aschachba utazunk, itt hajóra szállunk (2163 fkm). Indulás után röviddel zsilipelünk a legnagyobb szintkülönbségű osztrák duzzasztónál, majd a Duna tündérvilágába érünk. Hegyek között az összeszűkült folyón kanyarogva, sziklaszirteken ősi várak tornyait csodálva végighajózunk nagy folyamunk legfestőibb táján. A Duna-hurokban (Donauschlinge) kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni az Engelszell-i kolostort,Ausztria egyetlen trappista templomát, , ők autóbusszal előre mennek (14 km). Engelhartszellnél kikötés, visszaszállnak a templomot felkereső utasok, majd elérjük a jochensteini vízlépcsőt, ahol a bal part már Németország. A zsilip előtt elhajózunk Nepomuki Szent János zátonyra épült kápolnája és szobra mellett. Maradva a hegyek között délután elérjük a három folyó városát Passau-t (2225 fkm). Hajónkról kiszállva rövid városnéző séta, majd utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Budapest - Passau - Regensburg - Budapest dunai hajóutak: Regensburg 

 

A Budapest – Passau – Budapest dunai hajóút tudnivalói:

Időpont: 2019. június 13 – 17. (5 nap/4 éjszaka)
Elhelyezés: *** szállodákban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
Utazás:
hajóval és kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Ellátás:
reggeli (fakultatív félpanzió)

Részvételi díj:    124 800 Ft/fő
Kikötői illeték:     14 800 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 1 880 Ft/fő
Utasbiztosítás: 2 825 Ft/fő
Félpanziós felár:     25 400 Ft
Rádióvevős fülhallgató: 2 280 Ft
Egyágyas felár:     31 000 Ft
Fakultatív program: Nyári napfordulós tűzijáték a Dunán (min. 25 fő): 9 900 Ft/fő
Belépők: kb. 35 EUR.

 

Hajónk: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, fedett és nyitott fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével. http://rohambudapest.hu/

  Roham Budapest hajó étterem  Roham Budapest terasz

 PellAir dunai hajóutak: Budapest – Passau – Regensburg – Budapest dunai hajóút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.