Chile – Bolívia – Peru körutazás: Latin-Amerikai nagykörút

körutazás

Chile – Bolívia – Peru körutazás: Latin-Amerikai nagykörút az Inka Birodalomban

Időpont: 2017.március 05 – március 18 ( 15 nap)

Latin-Amerika három országát és az Inka kultúra leglátványosabb állomásait látogatjuk meg a Chile – Bolívia – Peru körutazásunk alkalmával, magyar idegenvezetővel.

Chile – Bolívia – Peru körutazás program:

1. nap: Budapest …

Indulás Budapestről Santiago de Chilébe átszállással. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Santiago de Chile (Chile)

Érkezés Latin-Amerika legnagyobb városába,Santiago de Chilébe  a délelőtti órákban, Érkezést követően városnézés: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota), San Cristobal hegy, ahonnan a legszebb panoráma tárul elénk a városról és környékéről. Szállás Santiago de Chilében.

Chile - Peru körutazás: Santiago de Chile belváros

3. nap: Valparaiso – Vińa del Mar

Reggeli után egész napos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Valparaiso, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely napjainkban emlékmúzeumként működik. Továbbutazás Vińa del Marba, „a kertek városába”. Idő és időjárás függvényében a nap folyamán vásárlási, fürdési lehetőség. Visszautazás a fővárosba. Szállás Santiago de Chilében.

4. nap: Santiago de Chile – La Paz (Bolívia)

Reggeli, majd gyalogos városnézés, benne a riói Krisztus-szobor mása függővasúttal. Már maga az út is lélegzetelállító, de felérve a hegy tetejére még gyönyörűbb panoráma tárul a szemünk elé: a város és az azt körülölelő hegyek. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Bolíviába, La Pazba. Szállás La Pazban.

Chile - Peru körutazás: Santiago de Chile libegőChile körutazás: Valparaiso

5. nap: La Paz

Reggeli után városnézés: Calle Jaén – gyönyörű állapotban megmaradt koloniális épületeiről nevezetes utca, Murillo Tér, San Fransisco templom, helyi piac. Délután felkeressük a La Paztól nem messze fekvő Hold-völgyét, ahol az évmilliók eróziójának eredményét láthatjuk a holdbéli tájon. Szállás La Pazban.

6. nap: La Paz – Tiwanaku – Puno (Peru)

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Punoba, Peruba (határátkelésnél buszváltás). Útközben megállunk Tiwanakuban. A város egy pre-inka kultúra vallási és kultikus központja Bolíviában. A Titicaca-tavat körülvevő fennsíkon, 3900 méter magasságban helyezkedik el. Különleges kidolgozottságú bazalt, andezit és mészkő építményei (templomai, terei) megdöbbentőek. Napjaink kutatói még mindig nem találtak magyarázatot arra, hogy a korabeli ajmara-indiánok miért és hogyan tudtak ilyen tökéletes illesztésű, óriási építményeket emelni. A tiwanakui romok részei az UNESCO Kulturális Világörökségének. Napunk során gyönyörködhetünk a Titicaca-tó és a fennsík által nyújtott kilátásban. Érkezés Punoba. Vacsora. Szállás Punoban.

Bolívia - Peru körutazás: Bolivia Tiwanaku

7. nap: Puno – Titicaca-tó

Reggelit követően csónakázunk a Titicaca-tavon, a világ legmagasabban fekvő taván. A tó 8300 km2-es területével Dél-Amerika legnagyobb édesvizű tava. Több mint 25 folyó ömlik bele és 41 sziget teszi változatosabbá. A szigetek közül némelyik sűrűn lakott. Kb. 1 órás hajózás után elérjük az Uros szigeteket, ezek az úgynevezett „úszó szigetek”. A szigeteket egy kis indián törzs, az Uros törzs alakította ki évszázadokkal ezelőtt, hogy megvédje és elszigetelje magát az ellenséges törzsektől. Következő állomásunk a Taquile sziget lesz. Visszatérés Punoba. Vacsora. Szállás Punoban.

Chile - Peru körutazás: Titicaca-tóChile - Bolívia - Peru körutazás: Puno főtér

8. nap: Puno – Cusco

Reggeli után továbbutazunk Cuscoba.  Útközben áthaladunk Pucará városkán, mely látványos régészeti terület, majd láthatjuk a Raqchi inka romokat és Andahuaylillas-i híres, gyönyörű kápolnát. Vacsora. Szállás Cuscoban.

9. nap: Cusco

Reggeli után városnézés az „arany városban”: főtér, katedrális, Koricancha palota, Kenko, Puka Pukara romjai, Tambomachay és a Sacsayhuamani erőd, stb. Szabad program, vásárlási lehetőség a képgalériákban (Cusco Dél-Amerika egyik leghíresebb művészeti központja), kézműves butikokban. Vacsora. Szállás Cuscoban.

peru-indian-pansipperu-indian-tradicionalis-oltozek

10. nap: Cusco – Szent völgy – Ollantayambo – Pisac – Aguas Calientes

Reggeli, majd egész napos kirándulás a „szent völgybe”, ahol az indiánok élete az évszázadok során szinte semmit nem változott. Meglátogatjuk többek között Ollantayambot, az Urubamba folyó partján csodálatos épségben megmaradt inka romvárost. Ezt követően sétálunk Pisacban, a szintén inka romvárosban. A hatalmas kiterjedésű földművelő teraszok között elszórtan fekvő épületcsoportok közül a legnevezetesebb az ún. Intiwatana-csoport. Utazás vonattal Aguas Calientesbe. Vacsora. Szállás Aguas Calientesben.

11. nap: Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

Reggeli után utazás vonattal a fenséges hegyormok közt megbúvó, lenyűgöző szellemvároshoz az inkák egykori szent városához, a Machu Picchuhoz, ahol, aki érőt érez magában, felsétálhat egészen a Huayna Picchuhoz. Visszautazás Cuscoba. Vacsora. Szállás Cuscoban.

Peru: Machu Picchu látképMachu Picchu, Huayna Picchu - Perui körút

12. nap: Cusco – Lima

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Limába. Érkezés után városnézés a perui fővárosban, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségek része. Megtekintjük többek között a Fegyverek Terét (Főtér), a katedrálist és a katakombákat, valamint az Antropológiai és Archeológiai Múzeumot. Vacsora. Szállás Limában.

13. nap: Lima …

Reggeli, majd a városnézés folytatása: Miraflores, Huaca Pucllana piramis. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.

14. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

Részvételi díj: 749.000 Ft

  • Egyágyas felár: 198.000 Ft
  • Nemzetközi és belső repülőjegyek: 198.000 Ft
  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 185.000 Ft (változhat)
  • Sztornó biztosítás: 15.850 Ft (a részvételi díjra, a repülőjegyekre és illetékekre)
  • Belépők és a program szerinti étkezések: 320 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak.

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

  • – BBP utasbiztosítás
  • – közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, vonattal
  • – elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
  • – magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-ral lehet számolni).

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! Kötelező védőoltás nincs.

Chile – Bolívia – Peru körutazás – PellAir Utazás 2017: Latin-Amerikai nagykörút az Inka Birodalomban

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.