Toszkána körút borkóstolóval – Firenze, Pisa

körutazás

Toszkána körút borkóstolóval

…barangolások a legszebb toszkán városokban, látogatás Toszkána két legjobb borvidékén: Montepulciano és Chianti,  Borkóstolás és gasztronómiai vacsora a több mint 1000 éves Guicciardini Strozzi birtokon, ahol “Mona Lisa” leszármazottja fogad minket, erdei kirándulás, szarvasgomba vadászattal …

IDŐPONT :

2021. október 12-16.

 

RÉSZLETES PROGRAM :

1. nap: Budapest – Bologna   Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban. Bolognaba érkezésünk után transzfer a belvárosba, majd városnézés az óvárosban, ahol  a világ első egyetemét alapították 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét. A középkori óvárosban megtekintjük a Piazza Maggiore-t, a Bazilikát és a város jelképeit, a pisai ferde toronynál is ferdébb lakótornyokat. Bologna igazán gasztronómiájáról híres. Ez a régió a szülőföldje a parmezán sajtnak, a pármai sonkának, a modenai balzsamecetnek, továbbá Bologna kifejezetten büszke a kézzel készített friss tésztáira és a különleges fagylaltokra is. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat (1 éj), majd fakultatív vacsora.    

2. nap: Firenze-San Gimignano Reggeli után Firenzébe utazunk. Érkezés után városnézésre indulunk helyi idegenvezetővel a “reneszánsz” bölcsőjeként” is emlegetett városban.  Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont.  Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézésünk során meglátogatjuk a Pitti Palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot. Ezután rövid szabadprogram, majd utazás San Gimignanoba.
Érkezés után megismerkedünk a „Tornyok városával”, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, melynek során megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját. Kora este érkezünk szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában.
.

3. nap: Siena-Chianti vidéke-Poggibonsi Reggeli után a Toszkána szívében található Sienaba utazunk. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséznek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A városfallal körülvett történelmi központ 1995-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A városnézés után rövid szabadprogram, majd a Chianti vidék felfedezésére indulunk.
Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3-féle bort kóstolunk meg.  Ebéd után a szarvasgomba misztikus történetét és gasztronómiai jelentőségét ismerjük meg. Kutyák segítenek a szarvasgomba keresésében. Kísérőnktől tájékoztatást kapunk a gyűjtés, tárolás, felhasználás technológiájáról. Este egy közeli étteremben vacsorázunk, ahol a finom szarvasgombás fogás mellé egy zamatos Chianti bort kortyolhatunk.Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. nap: Pienza-Montepulciano-Poggibonsi Reggeli után Montepulciano felé utazunk. Utunk jellegzetes toszkán tájakon vezet. Meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába a reneszánsz építészet mintavárosába. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominit.  Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A Porta al Praton keresztül érkezünk a város központjába. Itt láthatjuk a II. Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat.  Ezt követően érkezünk Montepulcianoba, ahol az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző. Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak, a négyszögletű teret a Dómot és a  régi palotákat

Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk, a városnézés után látogatást teszünk Montepulciano egyik híres pincészetében. A többszázéves múlttal büszkélkedő borászat a hagyományokat és modern technológiát ötvözve őrzi a termékek tipikus jellegét. Először a középkori palota antik picészetét járjuk be, majd borkóstoló és egy könnyű toszkán ebéd következik.

Késő délután érkezünk a híres Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi pincelátogatást egy toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet 4 legjobb bora kíséri: Vernaccia Riserva D.O.C.G 2016,  Sodole Supertuscan 2015, Millani Supertuscan 2013 és egy Vinsanto 2008 desszert bor zárja a sort.  A különleges környezetben eltöltött vacsora, különleges élményként zárja toszkán kalandozásunkat     

             

5. nap: Poggibonsi-Bologna–Budapest Reggeli után Poggibonsi óvárosába látogatunk. Szűk utcácskák, tágas terek, gótikus épületek teszik hangulatossá a kisvárost, ahol a kávé mellé megkóstolhatjuk a családi recept alapján készített likört is. Rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognaból  a Wizzair járatával. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Toscana körút borkóstolóval út tudnivalói:

Utazás: repülővel, Budapest-Bologna-Budapest (Wizzair) menetrendszerinti járatokkal

Elhelyezés: 4 *-os szállodában, kétágyas fürdőszobás  szobában

Ellátás: reggeli, 2 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora

 • Részvételi díj:  435 000 Ft/ fő
 • Egyágyas felár:     50.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • Wizzair repülőjegy
  Budapest–Bologna-Budapest között illetékkel, fix ülőhellyel, kis méretű kézitáskával (40x20x25 cm), melynek összege kb 60.000 Ft (változhat)
 • 3 éjszaka San Gimignano közelében (Poggibonsi), 4*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Bolognaban, 4*-os szállodában reggelivel
 • 2 ebéd, 3 vacsora a program szerint
 • 26 – 32 személyes autóbusszal, olasz városi adókkal
 • pincelátogatások, borkóstolókkal a program szerint
 • magyar nyelvű idegenvezetést (Sienában és Firenzében helyi idegenvezetővel)

A részvételi díj tartalmazza:

 • Útlemondási biztosítást:1,5%
 • Idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő):12 EUR
 • Belépőket:kb 30 EUR/fő

Egyéb költségek:

 • Feladható poggyász (max. 20 kg)15.000 Ft/db-tól (változhat)
 • elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm, + 1 db, 10 kg-os     55x40x20 cm):8.000 Ft/fő-től (változhat)
 • utasbiztosítás

livorno1

Tervezett szállások:

Bologna: Hotel Cosmopolitan 4* vagy hasonló

Gimignano-Poggibonsi:Hotel Villa San Lucchése 4* / Poggibonsi

Romantikus szállásunk San Gimignano és Siena közelében található, gyönyörű környezetben, Chianti zöld dombjai, szőlőültetvények és olajfaligetek veszik körül. A 13. századi villa elegáns szobái, panorámás kertje és úszómedencéje  várja a vendégeket. Teraszos éttermében tradicionális toszkán ételeket, házi különlegességeket fogyaszthatunk

 Várható menetrend a Wizzair járatain:

 • Budapest – Bologna: 13:35 – 15:00
 • Bologna – Budapest: 15:30 – 16:55

 

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.