Toszkána körút borkóstolóval – Firenze, Pisa

körutazás

Toszkána körút borkóstolóval

…barangolások Leonardo földjén, kirándulás Etrúriában, városnézés a Luccai Hercegségben,
borkóstolás Montespertoliban, felfedező túra a sienai contradak sikátoraiban, látogatás Santa Finánál
a száz tornyú San Gimignanoban, séta Enrico Caruso birodalmában…

IDŐPONTOK:

2019. április 05 – 10 és  május 5-10.

RÉSZLETES PROGRAM :

1. nap:                                                                                                                                                                  indulás  Budapestről a Hősök teréről reggel  05:00  órakor.  A további felszállási időpontokról kollégáink adnak felvilágosítást. Este a szállások elfoglalása a tengerparton.

2. nap: Egésznapos városnézés az  Arno  partján, a reneszánsz művészet otthonában, Firenzében. A város kétségtelenül legvitatottabb mérműves alkotása a Brunelleschi kupola, mely hírnevet szerzett a mindennapi szürke életét élő etruszk népnek. A városnéző sétát a város szívében a Santa Maria Croce    templomnál kezdjük, ahol a nemzet nagy filozófusai és tudósai nyugszanak. A város legmeghatározóbb tere a Signoria. Látnivalói  egymásután  taglóznak le, és mintegy a földhöz szögeznek.  Erő és pompa, művészet és hatalom, évszázados  zord  falak és kecses ívek  jellemzik a Városháza épületét. A Loggia dei Lanzi szobrai, Perseus alakja Medúza lenyesett fejével római  idők  történelmét idézik. A város legvitatottabb kútja a teret díszítő Fontana di Nettuno. Sétánk további részében a Harisnyások utcáján haladunk keresztül az egykori Misericordia Fraternitás otthona felé. Rövid  látogatás a gyermekharcosairól híres Orsanmichele falai között, a Pescherián, a Repubblica téren, és a Ponte Vecchiónál.  A legtöbb látnivalóval kétségtelenül a Dóm és a Giotto torony környezete kápráztat el. Korab délután ebédidő, majd szabadprogram Firenze belvárosában.
Kora este 18:00 órakor visszautazás Castiglioncelloba.

3. nap:     Látogatás az Apuai dombok tövében. Kirándulásunkat reggel Itália Athénjában, Pisa világhírű épületegyütteseinél kezdjük. A Keresztelőkápolna, a Dóm, a Csodák tere, a Temető  és  a  Ferde torony   az   egykori tengeri hatalom egy  szebb  és  gazdagabb korának  emlékeit  idézik.  Utunk a továbbiakban a  tartomány egyik legérdekesebb  településére vezet a várfallal  körülvett  és  elizolált különc  Luccai  Hercegségbe.  A  város  palotái, szűk utcái, terei  sajátos hangulatot és bájt kölcsönöznek a városnak. A Napoleoni uralom számos kézjegyét hagyta  Luccában, így egységes főtere, palotái, a reneszánsz hangulatát idézik. A Piazza Amfiteatro az olasz maffiafilmek közkedvelt  forgatási helyszíne.                                                                                                                                                   

4. nap:    Az utazás kötelező megállója San Gimignano. A tizenhárom nemes család tizenhárom  tornya, még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította. Látogatás a Collegiata templomban, mely   közép–Olaszország  egyik legrégebbi  temploma.  Séta  a  város  falain ahonnan  páratlan  kilátás  nyílik  a toszkán szőlős dombokra. Siena látnivalói a város  főterének  sikátoraiban szóródnak szét. A kíváncsi látogatóknak közelharcot kell vívniuk a követhetetlenül kanyargó viuzzákkal. A kereskedői árkádok, a Piazza  del  Campo  és  a  Dóm  a város meghatározó épületei. Sienai Szent Katalin erkélye, a róla  készült  festmények  a város féltve őrzött kincsei közé tartoznak. A  város contradái ma is egész évben  készülnek a térség egyik leglátványosabb ünnepére a Paliora. Április programunk szálláshelye ezen az estén továbbra is a castiglioncellói tengerparti villa, még az októberi  programon a csoport az Arezzo melletti terranovai hotelünkben száll meg.                                                                                                                                                            

5. nap:
ÁPRILISI PROGRAMUNKNÁL:
Reggeli  után  kirándulás Elba szigetére. Kompközlekedés Piombino – Portoferraio vonalon. Közös sétát követően látogatás a Napoleon villában és kertjében, majd rövid szabadidőt követően visszahajózás Piombinoba. Délután utunkat az autentikus toszkán dombok felé vesszük, és Volterra városát keressük fel. Visszaérkezés a hotelbe az esti órákban.

OKTÓBERI PROGRAMUNKNÁL
Reggeli  után látogatás a Caruso Villában Bellosguardoban, majd ebéd és borkóstoló a Morzano farmon. Várható visszaérkezés a hotelbe 18:30 órakor.

6. nap: reggelit követően kijelentkezés toszkán tengerparti hotelünkből, a csoport tranzitszállás nélkül utazik haza, érkezés a késő esti órákban.

ÁRAK

201.04.05 –  04.10. 6 nap / 5 éj Autóbusz 1-5 sor: BETELT  6-10 sor: BETELT 11-12 sor: BETELT 13. sor: BETELT
2019.05. 05 -05.10.
6 nap / 3+2 éj 1-5 sorban:        104.700 Ft 6-10 sor:    BETELT 11-12 sor: BETELT 13. sor: 92.500 Ft 

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli
• a programban megjelölt kirándulások
• foglalási költség
• audioguide készülékek

OPCIONÁLIS KÖLTSÉGEK:

Egyágyas felár: 20.00 Eur / éj ( helyszínen fizetendő költség )
Tengerre néző, erkélyes szoba felára: 30,00 Eur / szoba / 5 éj
Vacsora felár: 19.600 Ft / fő / 5 alkalom 

A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépőjegyek költségeit, az idegenforgalmi adót,a helyi közlekedést, az autóbusz behajtási engedélyeit, valamint a kompjegyet ( májusi programnál a borkóstolót a Caruso villába történő transzfert és belépőt )  mely költsége összesen 150,00 Eur / fő.

A MASCAGNI TERASZ LEGENDÁJA…

Livorno, legtöbbünk számára csak a nagy kikötővárost jelenti. Csodáljuk hajóit, bámuljuk a végtelen tengert, értékei mellett észrevétlenül haladunk el. A  Velence városrész hangulatos csatornái Livorno egy másik arcát mutatják meg. A romantika és a zene kedvelőinek kihagyhatatlan a híres Mascagni terasz…de mi is történt itt?… Tartson velünk júniusi programunkon!

Toszkána körút - Livorno  livorno1

LÁTOGATÁS A CARUSO VILLÁBAN…

A nagy nápolyi tenorista neve mindenki számára ismeretes. Élete nem egy kimondott sikertörténet. Sikereit kudarcok sora törte meg, házasságai tönkre mentek, mégis folyamatosan megújuló erővel, a toszkán tájból merített energiával újra és újra színpadra állt. Bellosguardo földműves parasztjai voltak legigazabb barátai. Egy különleges látogatás alkalmával végigjárhatja velünk Caruso villáját, kertjét, házának legintimebb szegleteit. Figyelem! A villa megközelítése a rossz terepviszonyok  és a sűrű olíva és ciprus ligetek miatt csak kisbuszokkal lehetséges, melyet irodánk bocsát rendelkezésre.

Toscana Caruso villa2

BORKÓSTOLÓK, FATTORIA LÁTOGATÁS …

Ki ne szeretne egyszer egy toszkán borospincébe, vagy egy konyhába besurrani, és egy két tálba belekóstolni? … Tavaszi és őszi programjainkon a Montespertoliban található Morzano Fattoriába látogatunk el, ahol Giacomo, Francesca és Camilla mutatják be szőlőskertjüket, borospincéjüket és konyhájukat. Természetesen legfinomabb díjnyertes boraikat megkóstolhatjuk, és klasszikus tésztaételeikből is kapunk ízelítőt.

Toscana-gasztro  

Szállás:

Villa Sorriso – Castiglioncello
A toszkán tengerpaton található, közvetlen vízparti villa, tengerre néző, egyszerűen berendezett, összkomfortos szobákkal, mely egy sziklaszirt tetején magasodik, a Mastroianni család villája mellett és Fellini kávézójának szomszédságában.

 

Toscanhotel2   toscanhotel3

HOTEL**** – TERRANUOVA

A régi, felújított egykori dohányszárító ma fényekben tündököl és úszómedence, valamint nagy kert áll rendelkezésre. Itt két éjszaka erejéig nem tudunk vacsorát biztosítani, de a városnézések alkalmával idő és lehetőség nyílik majd rá. A hotelben a szobák tágasak, összkomfortosak, a környezet titokzatos, a kert varázslatos, a hely felejthetetlen.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá
A jelenlegi COVID-19 helyzet miatt nem indulnak útjaink

Comments are closed.