Földközi-tengeri hajóút, Mediterrán hajóutak

körutazás

Földközi-tengeri hajóutak, mediterrán hajóút időpont: 2019. május 11 – 19. (BETELT!)

és október 5 – 13 ( 9 nap/ 8 éj )

Hajózás a Földközi- tengeren, magyar csoportkísérővel

Genova – Nápoly – Messina – Málta (Valetta) – Barcelona – Marseille Földközi-tengeri hajóút

Jöjjön velünk májusi, mediterrán hajóutunkra, ahol minden kényelmet biztosítunk! Az MSC Bellissima, a hajótársaság legújabb, 2019-ben debütáló, úszó luxus szállodája, amely elegáns, kifinomult stílussal, ínyenc konyhával várja a romantikus kikapcsolódásra vágyókat, a luxus élvezetek szerelmeseit, és a családi nyaralás kedvelőit egyaránt. Genovából indulva körbe hajózva a Földközi-tengeren megismerkedhet az igazi mediterrán érzéssel.

Földközi tengeri hajóút ritkán megy magyar idegenvezetővel, és ez az út különlegesebb, mert:

 • Nem kell egyénileg eljutnia a kikötőbe, hiszen együtt megyünk repülővel Genovába
 • Segítünk a becsekkolásnál, a kabin elfoglalásánál és mindenhol lesz magyar nyelvű fakultatív program!

Ezen Földközi-tengeri hajóút útvonalának különlegességei:

 • eljuthat Nápolyba, Dél-Olaszország legnagyobb városába és a gyönyörű fekvésű Sorrentóba
 • a Földközi-tenger szívében fekvő Máltára,
 • Katalónia sokszínű, kulturális látnivalókban gazdag fővárosába, Barcelonába
 • valamint Franciaország második legnagyobb városába, tengerparti gyöngyszemébe, Marseille-be
Szeretettel és a megszokott szakértelemmel várjuk földközi tengeri hajóutunkon! Biztosítsa helyét időben!
 

Időpont: 2019. május 11 – 19.  ( 8 nap/ 7 éj )

A májusi Földközi-tengeri hajóút útvonala:

Genova / Olaszország – Nápoly / Olaszország – Messina / Olaszország – Valletta / Málta – Barcelona / Spanyolország – Marseille / Franciaország – Genova / Olaszország

Genova, Olaszország  — 17:00
Bari, Olaszország 10:00 17:00
Nápoly, Olaszország
12:00 18:00
Messina, Olaszország
08:00 18:00
Valetta, Málta
08:30 18:00
Barcelona, Spanyolország
07:00 18:00
Marseille, Franciaország 08:00 18:00
Genova, Olaszország
08:00

 

Földközi-tengeri hajóút program:

1. nap: Budapest Genova  Késő délutáni indulunk Budapestről Genovába, átszállással, menetrend szerinti járatokkal. Transzfer a szállodába, majd szabadprogram.

2. nap: Olaszország / Genova  Reggeli után félnapos gyalogos városnézésre indulunk, melynek során megtekintjük a kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóit: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A félnapos városnézés után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Olaszország / Nápoly Kikötés után, félnapos fakultatív kirándulási lehetőség Sorrentóba, mely a déli, olasz tájakra jellemző olívafákkal és citrusligetekkel tarkított mészkőhegységek ölelésében található.Városnézésünk első állomása a Tasso tér, mely Torquato Tasso XVI. században élt olasz költőről kapta nevét. A keskeny történelmi utcákon sétálva a XV. századi Sedil Dominova jutunk, majd tovább sétálva a XI. században épült román stílusú katedrálist, később a Szent Ferenc templom és kolostort tekintjük meg, melynek kertjéből csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Szabadprogram, majd visszautazás a nápolyi kikötőbe. Tovább hajózás Messina irányába.

4. nap:  Olaszország / Messina  A reggeli órákban Szicília partjaihoz érkezünk, Messinába. Fakultatív programlehetőség (8 óra) egész napos kirándulás: elsőként Európa legmagasabb aktív vulkánjához, a mintegy másfél órás útra lévő Etnához. Utazás autóbusszal, majd felvonóval, végül gyalog a Silvestri kráterekhez, melyek az 1892-es kitörésnél keletkeztek. Különleges látványt nyújt innen a kopár vulkanikus táj és a tenger mentén elhelyezkedő Catania távoli képe. Következő állomásunk Csontváry képeiről is ismert Taormina. Érkezéskor szabadidő ebédre, majd a főbb látnivalók gyalogos megtekintése kívülről: a festői fekvésű görög színház, a középkori Corvaia Palota és  utolsó állomásként az erődítmény szerű, középkori St. Nicholas bazilika. A program befejezéseként szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap: Málta / Valetta A reggeli órákban Vallettán,Málta fővárosában kötünk ki. Fakultatív program keretén belül, félnapos kiránduláson vehetünk részt, mely során megtekintjük többek között a meseszép Barrakka kertet, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul a kikötői öbölre, a Szent János katedrálist, mely a barokk építészet ékköve. A középkori fallal körülvett egykori fővárosba Mdinába utazunk tovább, mely a sziget közepén található, és a motorizált járműforgalom korlátozása miatt „csendes városnak” is nevezik. Sétálunk a város szűk utcácskáin és megtekintjük a barokk stílusú Szent Pál katedrálist is. Visszautazás a hajóra.

6. nap: Tengeren Egész napos hajózás Barcelona irányába. Ez a nap remek alkalom az MSC hajótársaság legújabb úszó csodájának az MSC Bellissima szolgáltatásainak felfedezésére. A modern felszereltségű hajó minden korosztály számára tartogat élményeket. Különböző tematikájú éttermeiben többek között francia, olasz és amerikai ízek közül válogathatnak a vendégek, míg a sétálóutcán a híres francia cukrász Jean- Philippe Mauray csokoládéüzlete kínál ínycsiklandó édességeket. A gyerekek önfeledten játszhatnak a különböző vízi parkokban és a klubszobákban. Az esti műsorok egyik kiemelkedő előadása a Cirque du Soleil at Sea. A sétálóutca mennyezetét 80 méter hosszan LED fal borítja, melyen egész nap minifilmek láthatók. A napfény szerelmesei a medencék mellett pihenhetnek, míg az aktív kikapcsolódásra vágyók különböző sportokkal tölthetik a szabadidejüket. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Spanyolország/ Barcelona A kora reggeli órákban érkezünk Barcelonába, a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városába. Félnapos fakultatív városnézés ( 4 óra ) során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, majd a Casa Mila, ezt követően a Güell park mellett halad el a túra, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója, Gaudi máig befejezetlen mesterműve a Sagrada Família azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra. Elkészültét követően, melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek, a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Franciaország/ Marseille A reggeli órákban érkezünk Marseille-be . Marseille-be, a nagy múltú, kozmopolita városba., ahol a látnivalók köre nagyon széles skálán mozog.A várost görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. Félnapos fakultatív kirándulás ( 4 óra) keretén belül egy hamisítatlan provence-i kis városba, Aix en provence-be, kirándulhatunk, mely 40 percre található Marseilletől. Látnivalóink többek között a XII. századi St. Saviour katedrális és kert, a történelmi belváros, a neves Mazarino negyed. Szabadprogram és vásárlási lehetőség után visszautazunk a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap: Genova-Milano-Budapest  A reggeli órákban kötünk ki Genovában. Kijelentkezés után transzfer Milánóba, ahol félnapos gyalogos városnézés keretében megtekinthetők a főbb látnivalók. A panoráma városnézés a milánói hercegek korábbi rezidenciájától, a Sforza kastélytól indul. Sétálóutcáján és a hangulatos mellékutcákon haladva érkezés a Dóm térre, melynek ékessége a milánói dóm, az olasz gótika műremeke és Olaszország második legnagyobb temploma. A dóm tér mellett található Vittorio Emanuele Galéria önmagában is csodálatos látnivaló. Elegáns üzletek, előkelő éttermek, kávéházak találhatók a beváráslóutcában. Szabadidő vásárlásra. étkezésre, majd délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Földközi-tengeri hajóút árak: 2019. május 11 – 19. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Genovában)

 • belső kabinban (bella élménycsomaggal):     319.000 Ft fő
 • balkonos kabinban (bella élménycsomaggal):   449.000 Ft/ fő
 • balkonos  kabinban (fantastica élménycsomaggal): 479.000 Ft/ fő

Kérhetők még ablakos, óceánra néző kabinok és suite, duplex, royal suite kabinok is.

A részvételi díjak tartalmazzák:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest –Genova és Milánó– Budapest útvonalon turista osztályon,
 • transzfer légkondicionált autóbusszal,
 • 1 éjszakai szállás Genovában, reggelis ellátással,
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban,
 • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • félnapos panoráma városnézés Genovában és Milánóban,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

Külön fizetendő:

 • Illetékek: 89.000,- Ft /fő,
 • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
 • Fakultatív kirándulások
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a

Fakultatív programok:

Nápoly       19 000 Ft/fő
Messina:     32 000 Ft/fő
Valetta:       23 000 Ft/fő
Barcelona:   26 000 Ft/fő
Marseille:     23 000 Ft/fő
A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Bella élménycsomag:

A Bella élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, külső kabin részleges kilátással, tengerre néző kabin és balkonos kabin.
Szolgáltatásai:

 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában
 • étkezések a fedélzeten: büféétkezés limitált italfogyasztással a nap 20 órájában
 • fedélzeti szórakoztató programok és tevékenységek napközben
 • esti szórakoztató programok: Broadway-stílusú színházi show-k
 • fedélzeti sportok: a hajó felszereltségétől függően kosárlabda-és futópálya, úszómedence, felszerelt edzőterem panorámával
 • gyerekprogramok: belépés az MSC hajóinak gyerekklubjaiba, melyek kisgyermek kortól tinédzser korig nyújtanak szórakozást
 • személyre szabott kényelem: több nyelven beszélő személyzet a nap 24 órájában
 • ülőhely kiválasztási lehetőség a vacsoránál (a szabad kapacitás függvényében
 • csoportos hajóutaknál nem lehetséges) – MSC klubkártya pontgyűjtési lehetőség

 

Fantastica élménycsomag:

 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel
 • elsődleges helyválasztás vacsoránál
 • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással
 • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)
 • 50%-os kedvezmény a fitnesz foglalkozások (pl. jóga) és a személyi tréner árából
 • egybenyitható „super” családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)
 • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára (a programok hajónként eltérhetnek és a szabad kapacitás függvényében lehetségesek)

 

A hajó: MSC Bellissima – az MSC 2019-ben debütáló, új hajója:

https://www.msccruises.com.au/en-au/Cruise-Ships/MSC-Bellissima.aspx

Polar vízi vidámpark csúszdákkal
Exkluzív Cirque de Soleil előadások
TV-stúdió
4 medence, szolárium.
10 étterem és 20 bár, szabadtéri poolbár.
Aurea SPA, törökfürdővel, masszázzsal, napozóterasszal
Technogym fitneszterem
Sportplex fedett focipálya
Forma 1 szimulátor
Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling
Gyermeksziget, gyerekdiszkó, Chicco bébiklub
Kaszinó, könyvtár, galéria
96 méteres belső sétány üzletekkel

Vízre bocsájtás éve: 2019
Súly: 167,600 tonna
Utas kapacitás: 4,500 fő
Személyzet: 1200 fő
Fedélzet: 18
Hosszúság: 315 méter
Szélesség: 43 méter
Legnagyobb sebesség: 22 csomó
Átlagos sebesség: 18 csomó

Földközi-tengeri hajóút – PellAir Mediterrán hajóutak 2019

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.