Földközi-tengeri hajóút, Mediterrán hajóutak

körutazás

Földközi-tengeri hajóutak, mediterrán hajóút időpont: 2022. október 7 – 19.

Nyugat mediterrán hajóút, magyar idegenvezetővel

Genova, Barcelona, Malaga, Marseille, Casablanca, Madeira, Tenerife – Mediterrán és Földközi-tengeri hajóút

Ezen a 13 napos Földközi-tengeri mediterrán hajóúton a nyugat-mediterrán térség változatos szépségű tájait és városait ismerhetik meg és járhatják be kedves utasaink: Genovából indulva, egy lenyűgöző óceáni kitérővel megismerkedhet az igazi mediterrán érzéssel. Genova méltán izgalmas óvárosa, Gaudi emlékei Barcelonában, Malaga csodálatos strandjai és Marseille híres kikötője mind a hajóút felfedezni valóinak része. A sok szépségen túl az Atlanti-óceánra kihajózva Casablancával az arab világ, Madeirával és Tenerifével pedig Európa örök tavaszt idéző klímájú virágos szigetei is kitárulkoznak a szemünk előtt. Az élmények kipihenéséhez az MSC Magnifica a hajótársaság csodálatos kényelemmel ellátott úszó luxus szállodája nyújt luxus kényelmet, igényes szórakozást, biztonságot és stílust, melyek az olasz szépséggel és eleganciával ötvöződnek.

Földközi tengeri hajóút ritkán megy magyar idegenvezetővel, és ez az út különlegesebb, mert:

 • Nem kell egyénileg eljutnia a kikötőbe, hiszen együtt megyünk repülővel Genovába
 • Segítünk a becsekkolásnál, a kabin elfoglalásánál és várjuk magyar nyelvű fakultatív programjainkra!

Ezen Földközi-tengeri hajóút útvonalának érdekességei:

 • eljuthat a híres Casablancába, Marokkó egzotikus városába,
 • Az Atlanti óceán európai gyöngyszemére, az örök tavasz szigetére, Madeirára,
 • Katalónia sokszínű, kulturális látnivalókban gazdag fővárosába, Barcelonába
 • valamint Franciaország második legnagyobb városába, tengerparti gyöngyszemébe, Marseille-be
Szeretettel és a megszokott szakértelemmel várjuk nyugat mediterrán hajóutunkon!
Földközi tenger, nyugat mediterrán hajóút

 

 

 

Ezen a 13 napos Földközi-tengeri hajóúton a nyugat-mediterrán térség változatos szépségű tájait és városait ismerhetik meg és járhatják be kedves utasaink. Genova méltán izgalmas óvárosa, Gaudi emlékei Barcelonában, Malaga csodálatos strandjai és Marseille híres kikötője mind a hajóút felfedezni valóinak része. A sok szépségen túl az Atlanti-óceánra kihajózva Casablancával az arab világ, Madeirával és Tenerifével pedig Európa örök tavaszt idéző klímájú virágos szigetei is kitárulkoznak a szemün előtt. Az élmények kipihenéséhez az MSC Magnifica hajója nyújt luxus kényelmet, igényes szórakozást, biztonságot és stílust, melyek az olasz szépséggel és eleganciával ötvöződnek.

Földközi-tengeri hajóút program:

1. nap Budapest – Genova
Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Genovába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Bejelentkezés, este szabad program.

2. nap Genova, Olaszország
Reggeli után félnapos gyalogos városnézés. Olaszország legnagyobb kikötővárosában, melyet már a görögök idején is laktak. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A félnapos városnézés után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC Magnifica fedélzetére, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap Barcelona, Spanyolország
Érkezés Barcelonába a déli órákban. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. A tervezett félnapos kirándulás a katalán város legszebb helyeire látogat, ahol elsőként a rendkívül látványos Szent Kereszt és Szent Eulália székesegyház megtekintése következik kívülről. A katedrális Barcelona gótikus negyedében található, a város nagyrészt épen maradt középkori központjában. A monumentális székesegyház építését a XIII. század legvégén kezdték el, a munkálatok egész a XV. századig tartottak, neogótikus homlokzatát a XIX. században alakították. Az autóbusz elhalad az építészzseni, Gaudí három híres épülete mellett: a Casa Batllót és a Casa Milàt autóbuszról, míg a Sagrada Família rövid megállóval, kívülről tekinthető meg. A program zárásaként egy kellemes séta következik a Pueblo Espanyol területén. A falumúzeumot az 1929-ben megrendezett világkiállítás alkalmából, a spanyol művészi élet bemutatása céljából hozták létre, és máig az egyik legkedveltebb turista látványosság. A falumúzeumban felhúzott épületek tájanként csoportosítva állnak, bennük kézműves műhelyek, boltok, kiállítások kaptak helyet, melyek a népművészeti hagyományok mellett a modern katalán művészeti életbe is betekintést nyújtanak. Visszaúton a Montjuic-hegyről megcsodálható a város, a panoráma semmihez sem fogható. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

A kora reggeli órákban érkezünk Barcelonába, a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városába. Félnapos fakultatív városnézés ( 4 óra ) során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, majd a Casa Mila, ezt követően a Güell park mellett halad el a túra, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója, Gaudi máig befejezetlen mesterműve a Sagrada Família azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra. Elkészültét követően, melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek, a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

Földközi tengeri hajóút, mediterrán hajóút: Barcelona

4. nap Tengeren
Egész napos hajózás a tengeren Marokkó irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Magnifica felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. Teljes ellátás a hajón.

5. nap Casablanca, Marokkó
Kikötés a kora reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos tervezett fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület kívül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ebéd, majd továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón. Vallási ünnep vagy az uralkodó városban tartózkodása esetén a mecset megtekintése csak kívülről lehetséges.

6. nap Tengeren
Útban Spanyolország partjai felé ezen a napon a pihenésé a főszerep. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

7. nap Santa Cruz de Tenerife
Kikötés a reggeli órákban Santa Cruz de Tenerifén. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás a Kanári-szigetek legnagyobbikán. Utazás autóbusszal a Parque Nacional de Las Canadas területére: itt található Spanyolország legmagasabb pontja, a 3.718 méteres Pico del Teide hófödte vulkanikus csúcsa. A többkamrájú alvó rétegvulkánt először Edmund Scory mászta meg és utoljára 1909-ben tört ki. Számos, az erózió által formázott sziklaszobor tekinthető meg, de mind közül a legérdekesebb a Dedo de Dios, vagyis az „Isten ujja” nevű képződmény. A különleges atmoszféra a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták Charlton Heston főszereplésével a Majmok bolygója című film zárójelenetét. Délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap Funchal, Madeira, Portugália
Érkezés a reggeli órákban Funchal kikötőjébe. Madeira az Atlanti-óceán virágoskertje, ahol kellemes szubtrópusi éghajlat, zöldellő hegyvidékek és a magasból lezúduló vízesések valóban édenné varázsolják azt a tájat, ahol Sissy királyné is gyakran megfordult. A félnapos tervezett fakultatív kirándulás első állomása a kb. 30 percnyi autóútra található Eira do Serrado, mely 1026 méterrel a tengerszint felett magasodik, ahonnan tiszta időben csodálatos a panoráma a környező hegyekre és a völgyben elhelyezkedő falura. A következő állomás Monte városa és az ott található Miasszonyunk temploma, melynek oldalkápolnájában temették el és avatták boldoggá IV. Károly magyar királyt és osztrák császárt. A gyönyörű, ápolt kertben Madeira kivételes mikroklímájának köszönhetően csodálatos a növényzet. Ezt követően utazás felvonóval Montéból Funchalba, ahol a rövid utazás alatt mesés panoráma nyílik a Funchal-öbölre és a Joao Gomes folyóra. Visszatérés a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9. nap Tengeren
Pihenés a hajón teljes ellátással. Egész napos hajózás a tengeren Malaga irányába.

10. nap Malaga, Spanyolország
Kora reggel érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő város nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A félnapos tervezett fakultatív program egy gyalogos városnézéssel veszi kezdetét Malaga népszerű utcáin és sugárútjain az Alamade Principale-on, melyet zöldellő fák szegélyeznek. Ezt követően a Katedrális megtekintése kívülről, mely az andalúz reneszánsz építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A székesegyház egy egykori mecset helyén épült fel a XVIII. században. Jellegzetessége, hogy az eredetileg tervezett két tornya helyett pénzhiány miatt csak az egyik készült el, emiatt a köznyelv csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezi. Majd a Gibralfaro erőd felkeresése, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre és a környező hegyekre. A program után visszautazás a hajóra, vacsora és szállás a hajón.

11. nap Tengeren
Egész napos hajózás a tengeren Franciaország irányába. Érdemes csatlakozni a változatos animációs programok valamelyikéhez vagy pihenni a medence partján.

12. nap Marseille, Franciaország
Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Míg Dél-Franciaország napsütötte partjai ideális nyaralóhelyként ismertek, érdemes a szárazföld belsejében fekvő elragadó városokat is meglátogatni Az egész napos tervezett fakultatív kirándulás során az első állomás a kb. 45 percnyi autóbuszos utazás után Aix-en Provence, ahol látogatás a Szent Megváltó katedrálisban. Az egykori római fórum helyén álló, az V. és a XVII. század közötti építészeti stílusok sokféleségét ötvöző székesegyház gazdagon díszített gótikus homlokzatával, igényesen faragott ajtókkal, az épülettől északra pedig egy befejezetlen toronnyal büszkélkedhet. A történelmi negyedben tett sétát követően elérik a Mazarin negyedet, amelyet a város előkelői számára építettek a XVII. század második felében. A sétát követően pihenés az autóbuszon, másfél órás utazás Avignonba, a pápák városába. Érkezést követően rövid szabadidő egy gyors ebéd elfogyasztására, melyet a program nem tartalmaz. Majd látogatás a monumentális pápai palotában, mely egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A program után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

A reggeli órákban érkezünk Marseille-be . Marseille-be, a nagy múltú, kozmopolita városba., ahol a látnivalók köre nagyon széles skálán mozog.A várost görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. Félnapos fakultatív kirándulás ( 4 óra) keretén belül egy hamisítatlan provence-i kis városba, Aix en provence-be, kirándulhatunk, mely 40 percre található Marseilletől. Látnivalóink többek között a XII. századi St. Saviour katedrális és kert, a történelmi belváros, a neves Mazarino negyed. Szabadprogram és vásárlási lehetőség után visszautazunk a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

Földközi tengeri hajóút, mediterrán hajóút: Marseille

13. nap Genova, Olaszország
Reggel érkezés Genova kikötőjébe. Kijelentkezés után transzfer a genovai repülőtérre. Utazás átszállással, érkezés Budapestre a kora esti órákban.

 

Földközi-tengeri hajóút részvételi díj (2020. október 7 – 19.) : 719 000 Ft-tól / fő

A Földközi-tengeri mediterrán hajóút részvételi díja az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Genova – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
 • transzferek légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás Genovában a hajóút előtt helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel
 • 11 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabin kategóriában
 • teljes ellátás a hajón
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj
 • gyalogos városnézés Genovában ellátás nélkül
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • fakultatív programok
 • italcsomag igény szerint
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A mediterrán hajóút fakultatív programjainak irányára:
(a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést)

– Barcelona 32 000 Ft/fő
– Casablanca és Rabat 75 000 Ft/fő
– Santa Cruz de Tenerife 34 000 Ft/fő
– Funchal 35 000 Ft/fő
– Malaga 32 000 Ft/fő
– Marseilles (Aix-en-Provence + Avignon) 52 000 Ft/fő

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

MSC Magnifica szolgáltatások:

 • 4 medence, szolárium,
 • 4 étterem, 10 bár (1 szabadtéri pool-bár),
 • SPA, törökfürdővel, masszázzsal, napozóterasszal,
 • Röplabdapálya, fitnessterem, shufflebord, squash, tenisz,
 • Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling,
 • Gyermeksziget, gyerekdiszkó,
 • Kaszinó, könyvtár, boltok, fotó shop és galéria.

Technikai adatok:

 • Vízre bocsájtás éve: 2008
 • Méretei: 137.936 tonna, 38 m széles, 333,3 m hosszú
 • Utasok száma: 4363 fő
 • Személyzet: Kb. 1370 fő
 • Sebesség: (max.): 22,87 csomó
 • Áram: 110/220 V
 • Utasfedélzet: 7 db

 

Földközi-tengeri hajóút időpontja: 2022. október 7-19., jöjjön velünk Ön is!

Földközi-tengeri hajóút – PellAir Mediterrán hajóutak 2022.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.