India körutazás, India Aranyháromszög

körutazás

 

Az Arany Háromszög

Delhi – Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Jaipur – Puskar – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Delhi

Gyönyörű utazásunk során, India legfontosabb látnivalóit találkozunk.  Delhi, a Vörös Erőd, az India Kapu, Mahatma Ghandi síremléke … Agrában a Taj Mahal, India legromantikusabb városa: Udaipur …  A maharadzsák földje csupa titok és talány, melyet egyszer az életben látni kell, hogy jobban megértsük s érezzük Indiát, ezt a semmihez sem hasonlítható, csodálatos országot.

Indulási időpont:  2020.február 17-27. (11 nap,9 éj)

Program:
1.nap: Elutazás Budapestről átszállással Delhibe, India fővárosába. Étkezések, éjszakázás a repülőn.

2.nap: Delhi Érkezés Delhibe a menetrendnek megfelelően. Transzfer, majd városnézés a világ legrégebb óta folyamatosan lakott városában, mely megannyi birodalom központja volt már. Újdelhi és az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről. A városnézés a 72 m magas, lenyűgöző Qutub Minarnál veszi kezdetét, melyet Hindusztán hetedik csodájaként tartanak számon. Újdelhiben látogatás Humayun uralkodó mauzóleumánál, majd az India kapu, az impozáns Rajpath sugárút, mely a Vijay Chowk, avagy a Győzelem terén zárul és kormányhivatali épületeknek ad otthont. Ó-Delhi 1649 és 1857 között a mogul birodalom központja volt. Látogatás az 1648-ban épített Vörös Erődnél, mely az egykori mogul hatalom jelképe, majd India legnagyobb mecsetének, a Jama Masjidnak és Mahatma Ghandi nyughelyének, a Raj Ghat-nak a megtekintése. Később az óvárosi Chandni Chowk bazárjainak felfedezése riksákkal. Szállás Delhiben.

3.nap: Agra
Reggeli után, a kb. ötórás autóútra fekvő Agrába utazunk; transzfer a szállodába. Agra volt a mogul uralkodók székhelye a XVI – XVII. században. Délután a Jamuna-folyó partján álló Agra Erőd felkeresése. A vörös homokkőből épült erődítményben paloták, díszes termek, udvarok, galériák, háremek, börtönök, XIX. századi brit katonai barakkok találhatóak. Fakultatív programlehetőség: Taj Mohabattein táncos show műsor Mumtaz Mahalról és szerelméről. Szállás Agrában.

4.nap: Agra
Kora hajnalban India legismertebb épületét,a fehér márványból készült Taj Mahal, tekintjük meg, melynek szépsége páratlan. A lélegzetelállító épületegyüttest Sah Jahan építtette a XVII. században tizennegyedik gyermekük szülése közben elhunyt felesége, Mumtaz Mahal emlékére és az iránta érzett örök szerelme jeléül.  Később elutazás Jaipurba. Útközben látogatás Fatehpur Sikriben, a vízhiány miatt elnéptelenedett városban, mely a XVI. században Akbar mogul sah uralkodása alatt volt a birodalom központja. 1986-ban az UNESCO Világörökségi védelme alá került a különleges, vörös homokkőből épült város, mely a mai napig inspirálóan hat India építészeire. A „szellemvárosban” található többek között Salim Chisti sírja, a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Később megállás Abhaneri lépeskútjánál: az esővízgyűjtőt az i.e. XVIII-IX. században építették és 3500 lépcsőfok vezet 13 emelet mélyen az aljáig. Az építmény nem csak kivételes szépségű, de a világ legmélyebb lépeskútja is. Szállás Jaipurban.

India Taj Mahal

5.nap: Agra – Jaipur (kb. 236 km – 6 óra)
Reggeli a szállodában, majd városnézés Jaipurban, a mesés bazárok, gazdag paloták, ún. havelik városában. Rajasthan állam kapuja, Jaipur az ország egyik legnagyobb és legrégebbi ékszerkészítő központja; a város híres a zománcozási és drágakő-berakási technikájáról. Utazás a városon kívül található Amber-erődhöz, mely egykor uralkodók székhelye volt. Az erőd masszív falai mesés palotákat, pazar termeket, gyönyörű templomokat és gondozott kerteket rejtenek. Később a Man Sangar-tó és a Jal Mahal palota megtekintése kívülről, majd megállás a Hava Mahalnál – a gyönyörű Szelek Palotájánál. Látogatás az 1728-ban alapított Jantar Mantar obszervatóriumnál, melynek kőből és fémből készült precíz műszerei ma is használhatók a bolygók és csillagok helyének meghatározására. A városnézés következő állomása a Városi Palota, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Szállás Jaipurban.

 

6.nap: Puskar
Reggeli, majd továbbutazás Puskarba, ahol közel négyszáz templom és számos tó található, melyek a legenda szerint Brahma, a Teremtő kezéből kihulló virágszirmokból keletkeztek. A Brahma templom megtekintése, majd továbbutazás a kékre meszelt házairól is ismert Jodhpurba, a Thár-sivatag szélénél. A szárazföldi kereskedelmi útvonalon meghatározó központtá vált, gazdag paloták és tíz kilométer hosszú fallal körülvett nyüzsgő bazár színesíti. Szállás Jodhpurban.

 

7.nap: Puskar – Jodhpur
Reggelit követően a 122 méter magasan a város fölé tornyosuló Mehrangarh-erőd megtekintése, melyet több ízben építettek és toldottak meg a századok során. A zord homokkő erődítmény belsejében pompázatosan díszes, aprólékosan megmunkált paloták találhatóak. A múzeumban látható többek közt az arannyal és festéssel díszített Phool Mahal terem, a jodhpuri uralkodók fehér márványtrónja, a festett famennyezetű Takhat Mahal, a tükör és aranyfólia díszítésű Moti Mahal, avagy a Gyöngy-palota. Később a Jaswant Thada, II. Jaswant Singh síremléke és a huszadik században épült Umaid Bhawan palota megtekintése kívülről. Szállás Jodhpurban.


8.nap: Jodhpur – Udaipur
Reggelit követően utazás Udaipur felé, és útközben megállás Ranakpurban, ahol a dzsaina vallás egyik legnagyszerűbb remekművének, az Adinath templomnak megtekintése. A dzsainizmust az i.e. VI. században alapították, minden élőlény tiszteletén alapszik. A Taj Mahalhoz hasonlóan Makranában fejtett fehér márványból faragott, hihetetlen aprólékossággal megmunkált oszlopok, csarnokok, domborművek ékesíti a templomot. Továbbutazás a tavakkal és pazar márványpalotákkal teli Udaipurba. Szállás Udaipurban.

9. nap.: Udaipur
Reggeli után Rajasthan állam legnagyobb palotájának, a Városi Palotának a megtekintése, mely közel két hektáron terül el és részben múzeum, részben az uralkodó leszármazottainak otthona, valamint luxuszszállodaként is működik és a palotaszigetekkel beépített Pichola-tóra néz. Ragyogó lakosztályok, fogadótermek, dekoratív freskók, kiállítások találhatók benne. Később a Jagdish templom felkeresése, melyben egy fekete kőből faragott Visnu-szobrot őriznek, majd csónakázás a festői a Pichola-tavon, amelyből a Jag Mandir és Jag Niwas palotaszigetek emelkednek ki. Szállás Udaipurban.

10.nap: Udaipur – Delhi
Reggeli, majd menetrendtől függően szabadprogram, vásárlási lehetőség az udaipuri bazárban. Később utazás belföldi repülőjárattal Delhibe. Vacsora és szállás Delhiben.

11.nap:Delhi – Budapest
Hajnalban transzfer a repülőtérre és hazautazás egy átszállással. Megérkezés Budapestre a déli órákban.

Szállás

októberi időpontnál: 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

februári időpontnál: 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban

India szikh

Ár: 2019-10-16 – 26

Részvételi díj ágyas szobában: 389.000 Ft / fő

Illetékek: 129.-Ft / fő

Vízumdíj:38.000.-Ft/ fő

Belépőjegy: 34.000.-Ft / fő

Útlemondási biztosítás: 22.080.-Ft / fő

Fakultatív program: Taj Mohabattein táncos show műsor: 15.000.-Ft / fő

Ajánlott borravaló: kb. USD 5/fő/nap

A részvételi díj tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Delhi – Budapest útvonalon, turista osztályon, valamint belföldi repülőjárattal Udaipur – Delhi útvonalon
 • utazás az országon belül légkondicionált autóbusszal
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos (a februári időpontnál ötcsillagos) szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok és kirándulások
 • magyar idegenvezető

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • illetékek
 • vízumdíj
 • belépők felára
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program (minimum létszám: 10 fő)
  Agra – Taj Mohabattein táncos show műsor

 

 

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36-30 416 7373
Telefon: +36-26-530-279
Mobil 2 :+36-30 330 6992
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.