India körutazás, India Aranyháromszög

körutazás

 

Az Arany Háromszög

Gyönyörű utazásunk során, India ősi hagyományaival, lenyűgöző természeti csodáival, gyönyörű veseleteivel, a konyhaművészet remekeivel, művészeti örökségével, elképesztő építészetével találkozunk.  Delhi, a Vörös Erőd, az India Kapu, Mahatma Ghandi síremléke … Agrában a Taj Mahal …  A maharadzsák földje csupa titok és talány, melyet egyszer az életben látni kell, hogy jobban megértsük s érezzük Indiát, ezt a semmihez sem hasonlítható, csodálatos országot.

Delhi – Jaipur – Abhaneri – Fatehpur Sikri – Agra – Delhi

Indulási időpont: (7 nap / 5 éj)

 

Program:

1.nap: Budapest – Delhi Elutazás Budapestről átszállással Delhibe, India fővárosába. Étkezések, éjszakázás a repülőn.

2.nap: Delhi Érkezés Delhibe a reggeli órákban. Transzfer, majd városnézés a világ legrégebb óta folyamatosan lakott városában, mely megannyi birodalom központja volt már. Újdelhi és az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről. A városnézés a 72 m magas, lenyűgöző Qutub Minarnál veszi kezdetét, melyet Hindusztán hetedik csodájaként tartanak számon. Újdelhiben látogatás Humayun uralkodó mauzóleumánál, majd az India kapu, az impozáns Rajpath sugárút, mely a Vijay Chowk, avagy a Győzelem terén zárul és kormányhivatali épületeknek ad otthont. Ó-Delhi 1649 és 1857 között a mogul birodalom központja volt. Látogatás az 1648-ban épített Vörös Erődnél, mely az egykori mogul hatalom jelképe, majd India legnagyobb mecsetének, a Jama Masjidnak és Mahatma Ghandi nyughelyének, a Raj Ghat-nak a megtekintése. Később az óvárosi Chandni Chowk bazárjainak felfedezése riksákkal. Szállás Delhiben.

3.nap: Delhi- Jaipur
Reggeli majd utazás a kb. hatórányi autóútra fekvő Jaipurba, a mesés bazárok, gazdag paloták, ún. havelik városába. Rajasthan állam kapuja, Jaipur az ország egyik legnagyobb és legrégebbi ékszerkészítő központja; a zománcozás és drágakő berakás a leghíresebb technika. Megérkezés és szállás Jaipurban. Szállás Jaipurban.

4.nap: Jaipur
Reggel utazás a városon kívül található Amber-erődhöz, mely egykor uralkodók székhelye volt. Az erőd masszív falai mesés palotákat, pazar termeket, gyönyörű templomokat és gondozott kerteket rejtenek. Később a Man Sangar-tó és a Jal Mahal palota megtekintése kívülről, majd megállás a Hava Mahalnál – a gyönyörű Szelek Palotájánál. Látogatás az 1728-ban alapított Jantar Mantar obszervatóriumnál, melynek kőből és fémből készült precíz műszerei ma is használhatók a bolygók és csillagok helyének meghatározására.
A városnézés következő állomása a Városi Palota, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Vacsora előtt az esti megvilágításban ragyogó Birla templom felkeresése. Szállás Jaipurban.

5.nap: Jaipur –  Agra (kb. 236 km – 6 óra)
Reggeli után elutazás Agrába. Útközben megállás Abhaneri lépéskútjánál: az esővízgyűjtőt az i.e. XVIII-IX. században építették és 3500 lépcsőfok vezet 13 emelet mélyen az aljáig. Az építmény nem csak kivételes szépségű, de a világ legmélyebb lépéskútja is. Látogatás Fatehpur Sikriben, a vízhiány miatt elnéptelenedett városban, mely a XVI. században Akbar mogul sah uralkodása alatt volt a birodalom központja. 1986-ban az UNESCO Világörökségi védelme alá került a különleges, vörös homokkőből épült város, mely a mai napig inspirálóan hat India építészeire. A „szellemvárosban” található többek között Salim Chisti sírja, a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Megérkezés Agrába. Szállás Agrában.

6.nap: Agra – Delhi
Kora hajnalban a világhírű, fehér márványból készült Taj Mahal, megtekintése, melynek szépsége páratlan. A lélegzetelállító épületegyüttest Sah Jahan mogul sah építtette a XVII. században 14. gyermekük szülése közben elhunyt felesége, Mumtaz Mahal emlékére és az iránta érzett örök szerelme jeléül. India legismertebb épületén 1632-től 22 éven keresztül dolgozott közel 20 000 munkás több mint 1000 elefánt segítségével. A fenséges műemlékegyüttes tökéletes arányaival és szimmetriájával, nemes anyagaival, gazdag díszítésével és a hozzá kapcsolódó legendákkal számtalan művészt is megihletett. Később visszatérés a hotelbe, reggeli majd a Jamuna folyó partján álló Agra-erőd felkeresése. A vörös homokkőből épült XVI. századi erődítményben paloták, díszes termek, udvarok, galériák, háremek, börtönök, XIX. századi brit katonai barakkok találhatóak. Később utazás autóbusszal Delhibe, , majd vacsora és transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.

India Taj Mahal

7.nap: Delhi – Budapest
A déli órákban megérkezés Budapestre.

Szállás

 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
India szikh

Ár: 2020-10-23 – 29

Részvételi díj kétágyas szobában: 429.000 Ft / fő

Vízumdíj: 26.000.-Ft/ fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Delhi – Budapest útvonalon, turista osztályon
 • illetékek
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • belépőjegyek
 • 5 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • vízumdíj (26 000 Ft/fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók

 

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.