India, Nepál körutazás

körutazás

India – NEPÁL
Okt.17 – Nov.1. (16 nap/ 14 éj)

A TAJ MAHALTÓL A HIMALÁJÁIG – EGY MISZTIKUS VILÁGBAN
Utazásunk fénypontjai:

* Látványos műemlékvárosok:
Delhi – Jaipur – Agra (Taj Mahal) – Gwailor – Katmandu
* Vallási szenthelyek:
Varanasi és Pashupatinath (hindu szent temetkezési helyek) – Changu Narayan – Kajuraho templomváros
* Természeti értékek:
Gangesz – Royal Chitwan Nemzeti Park (szafari program)
Himalája kilátás
* További csodák, ínyencségek:
Ambir erőd – Fatehpur Sikri palota – Sikandra mauzóleum
Datia palota – Orcha – Bakhtapur, Patan (nepáli templomvárosok)
Program:

A csodák világa tárul elénk, sorra járva a remekműveket: hindu templom együttesek, a mogul uralkodók és maharadzsák palotái, mauzóleuma – élükön a Taj Mahallal – örök életre szóló élménnyel ajándékozzák meg utasainkat.

1.nap: Utazás Delhi-be, átszállással. érkezés másnap hajnalban.

2.nap: DELHI csodái
Ó-Delhi-ben meglátogatjuk a mogul uralkodók hajdani központját, a -Vörös Erődöt. Utána a Chandi Chawk (ezüst utca) bazári forgatagán keresztül átsétálunk India legnagyobb mecsetéhez, a 10000 hívőt befogadni képes Jama Masjid-hoz. Felkeressük a Hindusztán csodájának nevezett Kutub Minar imatornyot és India legrégibb mecsetét, udvarán a híres vasoszlopokkal. Humájun mogul uralkodó pompás mauzóleuma szintén elbűvöli a látogatót; majd felkeressük a néhai Ghandi elnökök síremlékeit. Szállás Jaipurba. (2éj)

3. nap: AMBER-JAIPUR:
Amber – Jaipur-tól nem messze északra egy Mogul királyi székhely volt. Felmegyünk a hegytetőn álló pompás erőd-palotába, ahol megtekinthetők díszes kapuk, udvarok, csarnokok; tó közepén álló mogul díszkert. Jaipur – a „rózsaszín városnak” is nevezett gazdag múltú történelmi város megtekintése: Szelek Palotája (kívülről), Városi Palota (díszkapuk, gyűjtemények), Dzsantar Mantor XVIII.sz. csillagvizsgáló, híres óvárosi bazár.

4.nap: JAIPUR környéke -FATEHPUR SIKRI:
Gaitor – a radzsput uralkodók faragott márvány síremlékei. Utazás Rajasthanból át Uttar Pradesh államba: Fatehpur Sikri – a korabeli mogul főváros hindu és muzulmán stílusjegyeket egyaránt ötvöző palota-komplexumának (pazar tornyos épületek, díszes udvarok) valamint a kapcsolódó hatalmas Jami Masjid mecset megtekintése. Szállás Agra-ban (2 éj) /kb. 240 km/.

5.nap: AGRA /TAJ MAHAL/ és környéke:
Kirándulás a közeli Sikandra-ba, Nagy Akbar mauzóleumához (káprázatos díszkapu, park). Agra-ban először megtekintjük a híres Vörös Erőd épületegyüttesét, majd felkeresünk egy márványcsiszoló műhelyt. Ezután következik utunk egyik fénypontja, a Taj Mahal, melyet a mogul uralkodó Sah Dzsahan építtetett kedvenc felesége emlékére. A világ legféltettebb síremlékében a drágakő berakások, márványfaragások apró részleteiben gyönyörködhet az utazó. Naplementekor látványos, ahogy a lemenő nap sugarai rózsaszínre festik a hófehér márványfalakat. /22 km/

6.nap: AGRA – GWALIOR:
De. megtekintjük a széles Yamuna folyó túlpartján a Taj Mahal „kistestvérének” is becézett márvány „ékszerdobozt”, Itmad-ud-Daulah káprázatos síremlékét. Utazás délre Gwalior-ba vonattal, ahol felkeressük az óváros feletti hegyen épült 3 km hosszú várerődöt, ennek hindu templomait és legfőbb látványosságot a Man Mandir palotát, valamint a bazaltsziklába faragott dzsaina szobrokat. Szállás Gwalior-ban /120 km/.

7.nap: Közép-Hindusztán ékszerei: DATIA – ORCHA:
Datia – a tavakkal körülvett városban megtekintjük a XII.sz-i pazar palotát; Orcha-ban különleges palotakomplexum fogadja a látogatót: az erődfalon belül a bundela királyok 3 pompás palotája található (Jahangir Mahal, Radzs Mahal és Pravin Mahal). Szállás Kajuraho-ban /275 km/

8.nap: KAJURAHO – a templomváros:
A világörökség részét képező IX-X.sz. templomcsoportot a hindu templomépítészet csúcspontjának tartják teljes joggal. Lesz időnk megcsodálni a Kandariya Mahadeva (főtemplom) és a többi templom erotikus ábrázolásait, díszes kőfaragásait. Du. rövid repülőút Varanasi-ba, amely a világ legrégibb, ma is létező városa. Szabadidő Varanasi zegzugos, tehenekkel zsúfolt Gangesz-parti óvárosában. Olyan érzés, mintha az ember néhány évszázadot visszarepült volna a történelemben. Szállás Varanasi-ban. (2 éj)

9.nap: VARANASI (Benares) – SARNATH:
Elénk tárul Varanasi mítosza: napfelkeltekor 2 órás csónakázás a legendás Gangesz folyón. Megfigyelhetjük hajóból a hinduk rituális fürdőzését a szent folyóban, valamint rakparton sorjázó szentélyeket és halottégetőket is. Ismerkedés a város egyéb nevezetességeivel: Arany-templom, Majom-templom, egyetemi városrész, Sarnath – a buddhista világ egyik legfontosabb zarándokhelye, itt található India legnagyobb sztúpája.

10.nap: Utazás Nepál-ba:
Kora reggel indulás busszal Nepálba. Áthaladunk Uttar Pradesh állam termékeny síkságán , útközben megfigyelhetjük az indiai falu életét. Ebédszünet. A nepáli határon adminisztráció, majd másik busszal folytatjuk utunkat a Royal Chitwan-ba /450 km/. Szállás elfoglalása /2 éj/.

11.nap: ROYAL CHITWAN Nemzeti Park:
Távol a civilizációtól – 1 nap a Chitwan rezervátumban: reggeli után elefánt szafari a nemzeti park bozótos, szavannás részein, ahol szabadon élnek az orrszarvúk. Ebéd után kenu-túra a Narajáni folyón, amelyben aligátorok is élnek. Ezután séta a dzsungelben. Vacsora után a helyi tháru törzs tagjai mutatnak be folklórműsort. A rengeteg kulturális csúcslátnivaló után jólesik egy nap az igazi vadonban.

12.nap: KATMANDU/Nepál fővárosa:
Kora reggel utazás busszal Katmandu-ba (150 km), a belvárosi szállás elfoglalása /3 éj/. Délután séta a Durbár térre, ahol a rendkívüli fafaragásokkal díszített ősi királyi épületek és templomok találhatók. Vezetett program keretében bejárjuk Katmandu központjának elbűvölő ősi utcáit, tereit (Kumari, az élő istennő háza; királyi palota, stb.)

13.nap: BAKHTAPUR – CHANGU NARAYAN – NAGARKOT:
Egésznapos túra a Katmandu-völgyben: Bakhtapur – számos királyi dinasztia fővárosa volt; tereivel, művészeti értékű és UNESCO védelem alatt álló középületeivel, templomaival elkápráztatja a látogatót; egyúttal a híres nepáli fafaragásoknak és egyéb népművészeteknek is központja. Csodás tájon át, teraszos rizsföldek mentén vezet utunk a hegytetőn álló Changu Narayan szentélyhez, ahol megcsodáljuk a Pagoda jellegű templom rendkívüli fafaragásait és a Pazar kilátást. Naplemente a 2100 m magasan fekvő Nagarkot-ban, ahonnan tiszta idő esetén a Mount Everest is látható. Este szabadidő Katmandu-ban. /85 km/

14.nap KATMANDU – Völgy II.:
Ismerkedés a nepáli fővároshoz közeli nevezetességekkel: Pashupatinath – hindu templomegyüttes a Bagmati folyó partján, egyben szent halottégető hely; Bodnath – fel lehet kapaszkodni az óriás buddhista sztúpára, amely körül narancsszínű ruhát viselő szerzetesekkel találkozhatunk; Swayambunath – helytetőn álló templomegyüttes Buddha szemét ábrázoló óriás sztúpával, körülötte majmok seregével, kilátással a Katmandu-völgyre. Patan – az ősi főváros páratlan műemléki főtérrel (díszes templomok és paloták), emellett faragásokat, dísztárgyakat kínáló piac. /40 km/

15.nap: Utazás Katmandu-ból Delhibe, majd szállás elfoglalása.

16. nap: utazás haza átszállással.

Ár tartalmazza:
-12 éj 3-4* szállodákban büféreggelivel
– 2 éj komfortos dzsungel bungalókban
– magyar nyelvű és helyi idegenvezetés
– 3 főétkezés
– programok és transzferek légkondicionált buszokkal

 

Részvételi díj: 479.500Ft
MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL!
Bónusz: 2 ajándék vacsora
Tervezett létszám: 16-22 fő
+ reptéri illetékek és jegykiállítási díj: 99.900 Ft
+ felár 10-15 fő magyar idegenvezetéssel: 19.900 Ft
+ 11 vacsora felár: 49.900 Ft
+ vízum, belépők, biztosítások

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.