Kambodzsa Körutazás, Kambodzsa körút: Phnom Penh, Angkor és a Kambodzsai tengerpart

körutazás

Kambodzsa Körutazás, Kambodzsa körút tengerparti pihenéssel:

Phnom Penh, Angkor és a Kambodzsai tengerpart

Kam

Egy Körutazás Kambodzsában a mai napig lenyűgöző és szokatlan. Egy olyan országról van szó, ahol talán Siem Reap-től eltekintve még nincs jelen olyan mértékű turista áradat, mint például Thaiföldön. Angkorban ugyan sok a turista, de akkora területen oszlanak el a templomok között, hogy ott sem tűnik fel, hogy sokan vannak – maximum este az éttermek környékén Siem Reap belvárosában. Kambodzsában még mindig nagy vendégszeretettel várják a turistákat, és az embernek itt olyan érzése van, hogy az ország szinte még érintetlen – eredeti Dél-Kelet Ázsia! Látogassa meg a világhírű Ta Prohm templomegyüttest az őserdő közepén. Nézze meg a napfelkeltét a varázslatos Angkor Wat-nál. Ismerje meg Kambodzsa fővárosát Phnom Penh-t. Végül pihenje ki fáradalmait Kambodzsa érintetlen tengerpartján.

 

Indulási időpontok:

2016. február 17. – 2016. február 29.

2016. március 31. – 2016. április 12.

 

A Kambodzsa Körutazás tervezett programja:

1.nap:Elutazás Budapestről az esti órákban átszállásokkal Siem Reapbe. Étkezések, éjszakázás a repülőn.

2.nap.:  Érkezés Siem Reap -be, Angkor kapujába. Transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Siem Reapben.

 

3.nap.: Siem Reap

Reggeli után egész napos kirándulás keretében nézzük meg Angkor legfontosabb templomait. Angkor Thom: a Khmer birodalom utolsó fővárosa vastag falakkal körülvéve, öt monumentális kapuval rendelkezik, melyet Jajavarman király építtetett 1181-1185 között. A Bayon meglátogatása, mely egy buddhista templom az Angkor Thom komplexum közepén, majd a Ta Phrom templomot nézzük meg, melyet a dzsungel hatalmas fákkal nőtt be – ezt a templomot részben meghagyták rekonstruálás nélkül csodálatos hangulata miatt. Érdekes, hogy a templomok között rengeteg majmot láthatunk a dzsungelben, melyek szívesen csemegéznek táskáinkban felejtett szendvicsekből, ezért nem ajánlatos élelmiszert tartani magunknál. Ebéd. Délután mind közül a legnagyobb és leghíresebb templom, és a Thaiföld Kambodzsa Körutazás egyik fénypontja: Angkor Wat következik, mely majdnem 2 millió négyzetméter területen fekszik, belső falai 1300 x 800 méter hosszúak. Sokak szerint ez a világ egyik leggyönyörűbb műemléke, az UNESCO világörökség része. Az Angkor Wat után meglátogatjuk még a Baphuon, Phimeanakas templomokat, az egykori királyi palotát, az Elefánt Teraszt. Szállás Siem Reap-ben.

Ta prohm

4.nap: Siem Reap

Reggeli után tovább folytatjuk Angkor templomainak megcsodálását. Kirándulás az Angkortól 30km-re található Banteay Srei templomhoz, mely 921-ben épült, majd a 952-ben épített Mebon-t nézzük meg, egy hindu templomot, mely egy kiszáradt tó közepén található kis szigetre épült. A Pre Rup egy hegyen található templom. Ebéd, majd megnézzük a Roluos templom-csoportot, mely az ország első fővárosának helyszíne volt a kilencedik században. A műemlékek restaurálás után csodálatos állapotban tekinthetők meg. A legfontosabbak a 879-ben épült Prah Ko, a Bakong templom, és a 893-ban épült Lolei. Szállás Siem Reap-ben.

4.nap

5.nap : Siem Reap

Reggeli, majd szabadprogram. Pihenés, vagy lehetőség nyílik Angkor templomainak további felfedezésére, illetve fakultatív hajókázásra a Tonle Sap-tó úszó falvaihoz, melyeket mindig oda irányítanak a tavon, ahol éppen a legjobb halász területek találhatók.

Szállás Siem Reap-ben.

Cambodia_Tonle_Sap_Village2

6.nap: Siem Reap – Phnom Penh

Reggeli a szállodában, majd busszal tovább utazunk a Thaiföld Kambodzsa körutazás következő állomására Phnom Penhbe, Kambodzsa fővárosába. Az út során láthatjuk, hogyan élnek a helyiek és a gyönyörű dél-kelet ázsiai táj is mély nyomot hagy bennünk. Napközben ebéd. Érkezés után megtekintjük a Wat Phnom templomot, mely egy hegytetőre épült. Transzfer a szállodába, szabadprogram. Szállás Phnom Penh-ben.

 

kam.táj

7.nap: Phnom Penh

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés az egykor Ázsia gyöngyének nevezett nagyvárosban, mely ma népszerű úticél a turisták számára. Meglátogatjuk a Nemzeti Múzeumot, ahol csodálatos szobrokat láthatunk a Khmer birodalomból az 5.-13. századig.

Ellátogatunk a Királyi Palotába, melyben láthatjuk a fogadó termet, ahol a király a mai napig fogadja vendégeit. Látogatás az Ezüst Pagodába. Ebéd, majd délután kirándulás a Cheong Ek gyilkos mezőkre, ahol a korábbi Khmer Rouge rezsim mészárlásairól tanulhatunk. Szállás Phnom Penh-ben.

elefánt

8.nap: Phnom Penh – Sihanoukville

Reggeli a szállodában, majd elutazás busszal Sihanoukville-be, Kambodzsa tengerpartjára. Transzfer a szállodába. Szállás Sihanoukvilleben.

 

9.nap.-11.nap.: Sihanoukville

Reggeli, majd szabadprogram, pihenés a tengerparton. Szállás Sihanoukvilleben.

Kam.teng

12.nap: Sihanoukville – Bangkok – Budapest

Reggeli a szállodában, majd a déli órákban transzfer Phnom Penh repülőterére, hazautazás

 

13.nap: – Budapest

Érkezés Budapestre a menetrendnek megfelelően az esti órákban

Szállás: 4 éj Siem Reap, 2 éj Phnom Penh és 4 éj Sihanoukville, 4 csillagos középkategóriás szállodákban.

 

Ellátás: Reggeli, 4 ebéd.

Kambodzsai körút részvételi díja:

Indulás:               Időtartam:          Szobatipus         Ár:

2016-02-17 -tól           10 éj      2 ágyas szoba    369.900 Ft-tól

2016-03-31 -tól           10 éj      2 ágyas szoba    369.900 Ft-tól
A Körutazás Kambodzsában részvételi díja tartalmazza: transzferek, programok a leírás szerint, utazás autóbusszal a program szerint, 10 éj szállás reggelivel, 4 ebéd, magyar és helyi idegenvezető, belépők
A Kambodzsa Körutazás részvételi díja nem tartalmazza:  nemzetközi repülőjegy: kb. 200.000,- Ft/fő, belső repülőjegyek:99.000,- Ft/fő,  sztornó- és utasbiztosítás: 25.000,- Ft/fő, vízumdíj Kambodzsába USD 30/fő, a programban nem szereplő étkezések, kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap

Tervezett szállodák:

Siem Reap:

Somadevi Angkor Resort & Spa ****
http://www.somadeviangkor.com/

Phnom Penh:

Sunway Hotel Phnom Penh ****
http://phnompenh.sunwayhotels.com/

Sihanoukville:

Independence Hotel Resort & Spa ****
http://www.independencehotel.net/

Ellátás: Reggeli, 4 ebéd

Az árak 280 HUF/USD és 320 HUF/EUR árfolyamig garantáltak. 20 nappal indulás előtt az aktuális árfolyamnak megfelelő árfolyam felár fizetendő.

PellAir utazás: Kambodzsa Körutazás, Kambodzsa körút – Phnom Penh, Angkor és a Kambodzsai tengerpart

 

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.