Norvég hajóút: norvég fjordok

körutazás

Norvég hajóút: norvég fjordok – Tengeri hajóút Norvégia fjordjaihoz

Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetéssel

Időpontok: 2023. június 16-24. és 2023. július 14-22.

Tartson velünk Norvégiába, a legendásan szép norvég fjordokhoz! Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel a csodálatos Norvég tengerpartra, az egyedülállóan gyönyörű norvég fjordokhoz.

Norvégia nem csak Európa, hanem a világ egyik legszebb országa, köszönhetően bámulatos természeti adottságainak. Fedezze fel csoportos, magyar idegenvezetős hajóutunkon gigantikus fjordjait, elbűvölő kisvárosait és lenyűgöző gleccsereit!

MSC EURIBIA

Kiel (Németország) – Koppenhága (Dánia) – Hellesylt (Norvégia) – Alesund (Norvégia) – Flam (Norvégia) – Kiel (Németország)

Norvég fjordok hajóút

Norvég fjordok hajóút térkép

1. nap Hamburg

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezést követően háromórás autóbuszos panoráma városnézés Hamburg legfontosabb épületei és városrészei mentén: az Elba-parti Speicherstadt (Raktárváros) a világ legnagyobb vámraktár komplexuma. A XIX. század végén, gótikus stílusban épített házak ma irodáknak, galériáknak és lakásoknak adnak helyet, 1991 óta műemléki védelem alatt állnak.  A HafenCity városrészt – mely a Raktárváros világháború során lebombázott részén épül – modern és futurisztikus építészet jellemzi, egyik híres épülete az „Elbphilharmonie“, az Elba Filharmonikusok Koncertterme, mely egy korábbi raktárépület helyén épült, legmagasabb pontján eléri a 110 métert. Továbbhaladva a régi Elba-alagút, a halpiac épülete, az Altona városrész, a St.Pauli negyed és a Reeperbahn, a XVIII. században épült Szent Mihály templom 132 méter magas tornyával, a belvárosban a Városháza, a barokk St.Petri főtemplom látható. A program végén transzfer a hamburgi szállodába. Bejelentkezés, este szabad program.

 

2.nap Hamburg – Kiel

Reggelit követően utazás Kielbe. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.

3. nap Koppenhága

Kikötés a reggeli órákban a dán fővárosban. A festői és csodás Koppenhága a kanálisok, réz-tetejű épületek és a rendezett parkok városa. A híres balti kikötőváros Európa egyik legbájosabb fővárosa, egyben a világ legrégebbi királyságának a székhelye. Az élettel teli város Michelin-csillagos éttermekkel, művészetek kavalkádjával és különleges építészetével ejti rabul látogatóit.

Tervezett félnapos fakultatív kirándulás Koppenhágában: az első megálló a Kis Hableány szobra, Koppenhága hivatalos jelképe, melyet Hans Christian Andersen egyik meséje ihletett. Látogatás a Christiansborg-palotában, ahol a királyi fogadószobák és termek tekinthetők meg. Következő megálló a koppenhágai Tivoli, a híres vidámpark a város közepén. Szabadidő a szórakoztató parkban, majd egy rövid, festői hajókirándulás Koppenhága csatornarendszerében ad lehetőséget arra, hogy egy teljesen új nézőpontból fedezze fel a városképet. A programok sorrendje változhat. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Norvégia irányába. Pihenés az MSC Euribia fedélzetén, ahol 21 bár (köztük 5 kültéri, palacsinta és fagylalt bár, csokoládébár, kávézó, pezsgőbár, sportbár), 5 főétterem, 5 speciális a la carte étterem, 5 medence, aquapark, edzőterem, Sportplex park kosár-, tenisz-, foci- és röplabdapályával, diszkó és 945 ülőhellyel rendelkező színházterem található. Térítés ellenében spa-részleg, F1 szimulátor, kaszinó szolgálja a vendégek kényelmét.

5. nap Hellesylt – Geiranger

Érkezés a reggeli órákban Hellesylt kikötőjébe. Egész napos tervezett fakultatív kirándulási lehetőség Geirangerbe. Az utazás érinti a Hornidal tavat, mely 514 méteres mélységével Európa legmélyebbje, Stryn faluját, amely Norvégia hatodik legnagyobb fjordjában, a Nordfjorban fekszik továbbá a Stryn hegységet is. A Dalsnibba hegyre történő megérkezéskor, tengerszint feletti 1500 méter magasságból csodálatos panoráma nyílik a meredek sziklák és vízesések övezte Geiranger-fjordra, mely 2005 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A visszaúton lélegzetállító tájakon, olykor alagutakon keresztül vezet az út. A kirándulás könnyű ebédet tartalmaz egy helyi étteremben. A programok sorrendje változhat. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap Alesund

Kora reggel kikötés Alesund kikötőjében. A félnapos tervezett fakultatív program keretében hajóról fedezhető fel Norvégia fjordjainak egyik gyöngyszeme.

Az óceánba nyúló több szigetre épült Ålesund városa gyönyörű környezettel büszkélkedhet. 1904-ben tűzvész pusztította el a város nagy részét, majd a XX. század első évtizedében népszerű szecessziós stílusban újjáépítették. Egy rövid sétát vagy autóbuszos transzfert követően a városnéző hajóra szállva 33 km hosszan, a Hjørundfjordon felfelé hajózva Norvégia egyik legcsodálatosabb fjordja kínál pompás látványt: kb.  440 méter mély és mindkét oldalán számos hegycsúcs veszi körül, melyek közül néhány 1700 méteres tengerszint feletti magasságig emelkedik. A Hjørundfjordból visszatérve a hajó Vegsundet és Borgundfjordon keresztül folytatja útját vissza Ålesundba, ahol egy rövid séta vagy autóbuszos transzfer során lehet a hajóra visszajutni. A kirándulás naponta többször indul, a helyszínen visszaigazolt időpontban lehet a programon részt venni.

Vacsora és szállás a hajón.

 7. nap Flam

Kikötés a reggeli órákban Flamban. Meredek utakra, hegyi alagutakra készüljön, aki részt vesz a tervezett fakultatív kiránduláson, cserébe azonban csodálatos látványban lesz része. Az egész napos tervezett fakultatív program során először egy alagúton vezet az út egészen Gudvangen faluján és a Stalheim völgyön át a 126 méter magas Sivlefossen vízesésig. A következő megálló a Tvindefossen vízesés, mely Norvégia tíz leglátogatottabb látványossága közé tartozik. A nap további részében a híres Flamsbana panorámavasúton ülve gyönyörködhetnek a tájban. A túra fénypontja a Kjosfossen vízesés, mely 225 méter magasból zúdul le a mélybe. A program ebédet tartalmaz egy helyi étteremben. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a túra hosszú vonatutat tartalmaz, sok alagúton keresztül. Nem ajánlott klausztrofóbiában szenvedő, mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak. A programok sorrendje változhat. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába. Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.

9. nap Kiel – Hamburg – Budapest

Reggel érkezés Kiel kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, utazás Hamburgba. Útközben megálló Lübeckben, mely Schleswig-Holstein tartomány második legnagyobb városa és egykor a Hanza-szövetség virágzó kereskedelmi központja volt. Az elegáns fasorok, udvarok mind az egykori Hanza szövetség városainak virágzó kereskedelméről, jólétéről tanúskodnak. Építészeti örökségei miatt méltán szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Főbb nevezetességei közé tartozik a Holstentor kapuerőd, mely a város jelképévé vált, a vízzel körülzárt óváros öt templomának hét tornya lenyűgöző látványt nyújt. Kb. egyórás gyalogos városnézés a macskaköves, hangulatos utcákon, majd továbbutazás Hamburgba. Ebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a hamburgi repülőtérre. Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

Időpontok és részvételi díjak:

2023. június 16-24.

2023. július 14-22.

Belső kabinban „Fantastica” élménycsomaggal                879 000 Ft/fő

Ablakos kabinban „Fantastica” élménycsomaggal                       939 000 Ft/fő

Balkonos kabinban „Fantastica élménycsomaggal          999.000 Ft/fő

 

Minimum létszám: 20 fő.

 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza: utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal, transzferek légkondicionált autóbusszal, 1 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában Hamburgban reggelivel, 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban, teljes ellátás a hajón, kikötői illeték és kötelező szervizdíj, háromórás panoráma városnézés Hamburgban ellátás nélkül, gyalogos városnézé Lübeckben belépők nélkül, ebéd Hamburgban, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt, audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programok, italcsomag igény szerint, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.

 

Útlemondási biztosítás megkötése javasolt, mely a részvételi díj 2 %-a.

Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

A fakultatív programok irányára (min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést).

Megrendeléskor a fakultatív programokat is szükséges foglalni a helyek korlátozott száma miatt.

 

Koppenhága                             62.000 Ft/fő

Hellesylt / Geiranger fjord       92.000 Ft/fő

Alesund / hajókirándulás        59.000 Ft/fő

Flam                                           109.000 Ft/fő

 

 

A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A hajótársaság által szervezett és meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri (a gyűjtőbuszon más nemzetiségű utasok is jelen lesznek).

A hajón kikötőnként más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

 

Italcsomagok irányára:

Alkoholmentes italcsomag                                                    85.000 Ft/fő

Easy italcsomag                                                                      115.000 Ft/fő

Easy Plus italcsomag                                                             155.000 Ft/fő

Premium Extra italcsomag                                                     219.000 Ft/fő

Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (7 éjszaka) értendők. Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.

A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe. A tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe.

Norvég fjordok hajóút: Kiel, Koppenhága, Alesund, Flam hajóút – PellAir Utazás 2023 – Norvégia tengeri hajóút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.