Olaszország gyöngyszemei – Olasz körutazás

körutazás

Olaszország gyöngyszemei

2014. szeptember 12-19.

Felkeressük Olaszország csodálatos városai közül Firenzét, Rómát, Nápolyt, valamint Capri-szigetét. E társasutat olyanoknak ajánljuk, akik a történelmi látnivalókat kedvelik, és bírják a sok nézelődés, séta okozta fáradtságot. Az idei évben utasaink kérésére egy nappal megnöveltük a római tartózkodást, hogy még alaposabban megismerhessék az „Örök várost”. A turistaadók a helyszínen fizetendőek.

picURL_82_UtKep3-70x50 picURL_82_UtKep2-70x50 picURL_82_UtKep1-70x50 picURL_82_UtKep4-70x50

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Trieszt (670 km)

Reggel indulás. Szlovénián keresztül utazva, mely során gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiban érkezünk Olaszországba. Trieszt már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, nézelődünk. Az esti órákban érkezünk Ferrara melletti szálláshelyünkre.

2. nap: Firenze – Róma (570 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Firenzébe, mely a reneszánszkor Athénja, a művészetek városa. Dante, Giotto, Machiavelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vasari és Galilei neve fémjelzik a város dicsőségét. Nagyszerű élményt jelent a XIV-XV. sz-i épületek között sétálni. Megható érzés Michelangelo, Galilei és Rossini sírjánál állni a Santa Croce templomban, Firenze Pantheonjában. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fioret. Sétálunk a XIV. sz-i Öreg hídon, a Ponte Vecchion. Ezekkel az élményekkel telve hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Továbbutazás és este érkezés Rómába, szállás a metró közelében.

3. nap: Róma

Reggel kezdjük városnézésünket. Először a több mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo eredetien szép alkotását a Sixtus-kápolnát, valamint Raffaelo káprázatos freskóit. Ezt követően a világ legnagyobb templomát, a Szt. Péter-székesegyházat nézzük meg, ahol a lenyűgöző méretek mellett gyönyörködhetünk a fantasztikus Pieta szoborban is. Délután a híres Spanyol lépcső turistaforgatagában gyönyörködhetünk, majd szabadprogram mely során kipróbálhatjuk egy hangulatos olasz kisvendéglő gazdag ételválasztékát. A nap folyamán közlekedés metróval és gyalog (mivel a rendelet szerint turistabuszok csak a szállásig járhatnak.) Szállás Rómában.

4. nap: Róma

Az „Örök Város“ megismerésének folytatása. Az ókori Róma megtekintése, ahol a megmaradt romokból tudunk következtetni az ókori birodalom nagyságára. Capitolium, Forum Romanum, Palatinus, Traianus Foruma és a Colosseum bizonyítják, hogy ókori elődeink csodás örökséget hagytak ránk. Először a Capitolium dombjáról (ahonnan kiválóan lehet fényképezni is) tekintünk le a Forum Romanumra. Látható a „Szent Út”, ahol a császárok vonultak végig egy győztes csata után. Az újkor egyik monumentális alkotásában, a II. Viktor Emanuel-emlékműben is gyönyörködhetünk. Kora esti órákban a vízi hangverseny látszatát keltő Trevi-kúttal zárjuk a napi programunkat.

5. nap: Róma – Nápoly – Sorrentoi-félsziget (270 km)

Reggeli után a Santa Maria Maggiore-templomban található V. sz-i mozaikfreskók vívják ki bámulatunkat. Továbbhaladva a Szt. Pál-katedrális imponáló méreteivel és szépségével, valamint az összes hivatalos pápa arcképével felejthetetlen élményt ad. Kora délután elhagyjuk Rómát és utazás a Sorrentói-félszigetre, útközben Nápolyban megállás, rövid séta a központban és tengerparton. Útközben megtekintjük a Nápolyi várat és a Világörökség részeként is számon tartott Főteret. Láthatjuk Olaszország második legnagyobb kikötőjét is. Nápoly városa ellentmondásaival is különleges élményt nyújt. Rövid szabadprogramunk után továbbindulás szálláshelyünkre, a Sorrentói-félszigetre. Érkezés az esti órákban.

6. nap: Sorrento – Capri (hajó)

Pihenés, ill. fakultatív kirándulás Capri-szigetére, a Tirrén-tenger legszebb gyöngyszemére. Több mint fél órás hajózással jutunk át a szigetre. Felejthetetlen látványt nyújt a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger harmóniája. A kikötőből siklóval jutunk fel a központba. Itt a városka nevezetességeit tekintjük meg a közös séta során. A szabadidőben jó idő esetén, rövid fürdőzésre is lesz lehetőség. Este séta Sorrento városában, aki szeretne, ekkor vásárolni is tud. Szállás, mint előző nap.

7. nap: Pompei – Észak-Olaszország (670 km)

Reggel indulás, irány a Vezúv lávája által eltüntetett város, Pompei. Fantasztikus élmény az ókor szinte tökéletesen megmaradt épületei közt sétálni a XXI. században. A kb. 2 órás séta során a legérdekesebb házakat és emlékeket tekintjük meg, majd utazás észak felé. Szállás.

8. nap: Padova – Szlovénia – Magyarország (930 km)

Megreggelizünk, majd bemegyünk Padova belvárosába. Itt megtekintjük a híres Szt. Antal-katedrálist, a Gattamelata-szobrot, a főteret és környékét. Szlovénia érintésével hazautazunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Min. létszám: 35 fő

Utazás:

  • Légkondicionált autóbusz

Szállás:

  • ***-**** szálloda

Ellátás:

  • Kontinentális reggeli (fakultatív vacsora)
Olaszország gyöngyszemei utazás időpontjai:
2014. szeptember 12 – 19. (8 nap):  149.500 Ft/fő
PellAir Utazás – Olaszországi körút, olasz körutazás,  Olaszország gyöngyszemei 2014

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.