Peru Körutazás, Brazília hosszabbítási lehetőséggel

körutazás

PERU KÖRUTAZÁS, BRAZÍLIA HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL

Jöjjön velünk a Csendes – óceántól az Atlanti -óceán partjáig! Fedezzük fel az ősi inka kultúra és táj legszebb,legizgalmasabb  részeit –  Lima, Nazca vonalak, Arequipa, Titicaca-tó, Cuzco, Machu Picchu – a világ egyik legnagyobb vízesését, az Iguassu -t és Brazília sokszínű világát Rio de Janeiro -ban.
Időpontok:

2016. FEBRUÁR 11. – 2016. FEBRUÁR 23. / FEBRUÁR 28.

2016. JÚLIUS 14. – 2016. JÚLIUS 26. / JÚLIUS 31.

Tervezett program:

1.nap: Budapest – Lima Elutazás Budapestről a reggeli órákban. Érkezés Limába késő este. Transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2.nap: Lima  Reggeli, majd első utunk Lima városközpontjába vezet, a Plaza de Armas-ra, ahol a megalapították Limát 1535-ben, majd később ugyanitt kiáltották ki a várost Peru fővárosává 1821-ben, a függetlenné válás évében. Megnézzük az Elnöki Palotát, a Lima Katedrálist, a Casa Aliaga-t, mely egy 1535-ből származó koloniális épület. Később a San Francisco templomot nézzük meg, mely alatt egy egész katakomba rendszer húzódik, és a templomban számos régi, történelmi jelentőségű könyvet őriznek. A városnézésünket a San Isidro városrészben folytatjuk, ahol a Huaca Huallamarca piramist tekintjük meg, mely még az Inka Birodalom előtti időkből származik, majd Mirafloresben a Parque de Amor parkban fejezzük be  a városnézést, ahonnan a Lima-öböl látványát csodálhatjuk meg. Ebéd után a délutánt a Larco Herrera múzeumnak szenteljük, mely Peru ötezer éves történelméből őriz számos emléket. Szállás Limában.

3.nap: Lima – Nazca – Lima Reggeli a szállodában, majd Paracasba utazunk, ahol repülőre szállunk, és felülről tekintjük meg a Nazca vonalakat. Ebéd, majd a sétarepülés után visszautazunk Limába. Szállás Limában.

Nazca vonalak

4.nap: Lima – Arequipa

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Arequipába. Érkezés után transzfer a szállodába, majd fél napos városnézés Arequipában.  A Yanahuara régi városrészben kezdjük a városnézést, mely hangulatos, macskaköves utcácskáival, régi templomaival emlékezetes látvány. Megnézzük a Plaza de Armast, a Katedrálist, és a Santa Catalina kolostort, mely 1579-ben épült, és a mai napig használatban van. Vacsora. Szállás Arequipában.

5.nap: Arequipa – Chivay

Reggeli után a Colca-völgy felé indulunk. Elhaladunk a 6075 méter magas Chachani vulkán mellett, majd az Aguada Blanca Nemzeti Parkban találkozhatunk a jellegzetes helyi állatokkal, a lámákkal, alpakákkal, valamint számos különleges madarat is láthatunk, többek között flamingókat. Utunkat tovább folytatjuk, elérjük a Colca-völgyet, ahol csodálatos tájon haladunk át. Ebéd, majd mai utolsó állomásunk Chivay. Szállás Chivayban.

6.nap: Chivay – Puno

Reggeli után első állomásunk a Cruz del Condor, ahol a Colca-völgyet csodálhatjuk meg, mely a második legmélyebb kanyon a világon, helyenként 4 km mélységű. Ha szerencsénk van, láthatjuk az egek urát, a hatalmas Condor madarat a közelünkben elrepülni. Később áthaladunk néhány kis falun: Pinchollo, Maca, majd megállunk  ebédelni. Később az Andok hegységen keresztül tovább utazunk Punoba. Szállás Punoban.

7.nap: Puno – Uros – Taquile – Puno

Korai reggelit követően a Titicaca tó Uros lebegő szigeteihez látogatunk motorcsónakkal, melyeken a helyiek házaikat a tóban növő nádra építették. Tovább folytatjuk utunkat a tavon Taquile szigetre. A szigeten található Taquile városka 140 méterrel a tó szintje fölött található, ahová 567 lépcsőfok vezet fel. Egy kb. 30 perces gyalogtúra keretében ellátogatunk egy kis településre, melynek lakói régi tradícióik szerint élnek, és textilek előállításával foglalkoznak. Egy helyi családnál megebédelünk. Délután visszatérünk Punoba. Szállás Punoban.

8.nap: Puno – Cuzco

Reggeli után Cuzcoba indulunk a látványos Dél Cuzco völgyön át. Megállunk az útvonal legmagasabb pontjánál La Rayanál, majd megtekintjük a Racchi templom romot, és Andahuaylillas városában egy csodálatos 17  századi templom orgonáját. Napközben ebéd. Szállás Cuczoban.

9.nap: Cuzco

Reggel városnézésre indulunk Cuzcoban. Első állomásunk a Coricancha, avagy a Nap Temploma. Ezután meglátogatjuk a Cuzco Katedrálist, mely a Plaza de Armas-on található rendkívül impresszív épület. Építése 1560-ban kezdődött, és közel egy évszázadon át tartott. Felfedezzük a környék nevezetes Inka maradványait, Sacsayhuamant, és a Puka Pucara erődöt 7 km-re a várostól, mely feltehetően az Inkák katonaságának használatában volt. Délután szabadprogram Cuzcoban. Vacsora. Szállás Cuzcoban.

Cusco

10.nap: Cuzco – Az Inkák szent völgye

Reggeli után első állomásunk Ollantaytambo, mely az Inka várostervezés egyik legjobb fennmaradt példája. Ebéd után a Pisac piacra látogatunk, ahol a helyiek által készített tárgyakat vásárolhatunk, vagy csak nézelődhetünk.

Ollantay-Tambo

11.nap: Az Inkák szent völgye – Machu Picchu – Cuzco

Reggel transzfer a vasútállomásra, ahonnan vonattal megyünk Aguas Calientes településig, mely a Machu Picchu -hoz legközelebb fekvő kisváros. Innen busszal utazunk a Machu Picchu bejáratához, mely az UNESCO világörökség része, és egyik a világ hét csodája közül. A nap hátralévő részében Machu Picchu szépségében gyönyörködhetünk, idegenvezetőnk kíséretében. Napközben ebéd. Szállás Cuzcoban.

Machu Pichu csoport            Machu Pichu 2

12.nap: Cuzco – Lima – Budapest Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás

13.nap: Budapest Érkezés Budapestre a menetrendnek megfelelően.

Hosszabbítás választása esetén:

12.nap: Cuzco – Lima – Iguassu  

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguassu vízeséshez Limán keresztül. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Iguassuban.

13.nap: Iguassu

Reggeli után az Iguassu vízesés Brazil oldalára látogatunk. A világon kevés lenyűgözőbb látvány létezik, mint a 275 kisebb-nagyobb vízesés által alkotott Iguassu vízesés. A vízesés rendszer körülbelül 150 millió éve egy hatalmas földrengés következtében jött létre. A vízesésen átfolyó víz körülbelül 1800 köbméter, avagy 10 millió liter per másodperc. A vízesés rendszer legnagyobb vízesését az Ördög Torkának nevezik, melyben 90 méter magasról zúdul le a víz. A lezúduló víztömeg olyan pára felhőt képez, mely kilométerekről is látható. Délután fakultatív program keretében lehetőség lesz megnézni a vízesés Argentin oldalát, vagy egyénileg Paraguayba is átlátogathatunk. Szállás Iguassuban.

14.nap: Iguassu – Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiroba. Érkezés után transzfer a szállodába.

15.nap: Rio de Janeiro

Reggeli, majd egész napos városnézés Rioban, melynek során első utunk a Corcovado hegyre vezet a Krisztus szoborhoz. Ezután Rio régi belvárosát tekintjük meg a Metropolitana Katedrálissal, Rio régi, hangulatos, macskaköves utcácskáival. Később libegővel megyünk fel a Cukorsüveg hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra és a környező szigetekre. Szállás Rio de Janeiroban.

16.nap: Rio de Janeiro

Reggeli a szállodában. Szabadprogram.

17. nap: Rio de Janeiro – Budapest

Reggeli a szállodában, majd a délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás.

18.nap: Budapest

Érkezés Budapestre a menetrendnek megfelelően.

Részvételi díj: 719.900 Ft- ,- Ft/fő (előfoglalással okt.16-ig)

                               749.900.-Ft/fő  

A részvételi díj tartalmazza: szállás 11 éjszakára középkategóriás szállodákban, félpanziós ellátás Peruban, transzferek, programok, városnézések, kirándulások a leírás szerint, magyar idegenvezető, helyi idegenvezető, panoráma repülés a Nazca vonalak felett, utazás busszal, vonattal a program szerint, Panoráma vasút a Machu Picchuhoz, belépőjegyek.

 A részvételi díjon felül fizetendő: nemzetközi repülőjegyek: kb. 299.000,- Ft/fő, belső repülőjegyek (Lima – Arequipa, Cuzco-Lima): kb. 99.900,- Ft/fő, félpanziós felár: 69.000,- Ft/fő, sztornóbiztosítás, BBP, kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap

Választható felárak: Brazília hosszabbítás: 5 éj, repülőjeggyel: kb. 499.000,- Ft/fő

Szállás: 3 éj Lima, 1 éj Arequipa, 1 éj Chivay, 2 éj Puno, 2+1 éj Cuzco, 1 éj Ollantaytambo, (2 éj Iguassu, 3 éj Rio) középkategóriás szállodákban, 1 éj repülőn.

Ellátás: Peruban félpanzió, Brazíliában reggeli

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.