Szicília körutazás 2021 október

körutazás

Szicília körutazás magyar idegenvezetővel 2021 október

Ez a körutazás az igazi Szicília titkaiba enged bepillantást, az ókori kultúra, a csodás természet és az ínycsiklandó gasztronómia szerelmeseinek.

Szicília körutazás időpont 2021. október 12 – 2021. október 19.

Szicíliai körutazásunk útvonala:

Catania – Taormina – Ragusa – Siracusa – Etna – Cefalú – Monreale – Palermo – Corleone – Agrigento – Taormina – Catania

PROGRAM:

1. nap: Budapest – Catania – Taormina

Elutazás Cataniába menetrend szerint. Megérkezés délután, majd transzfer a szállodába. Szabad program és szállás Taormina környékén.

2. nap: Taormina – Ragusa – Siracusa

Fakultatív program: elutazás Ragusába, ahol egy XVII. századi földrengés következtében épült újjá a két részből álló város és kapta ma is ragyogó barokk arculatát. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. A San Giorgio Templom, a San Giovanni Battista katedrális és még számtalan templom és köztér tartozik látványosságai közé. A barokkon kívül gótikus, rokokó és neoklasszicista épületek is felfedezhetők a városban. A sziciliai utazás Siracusában folytatódik, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Korintoszi görög telepesek alapították, Szicília legősibb városa, mely számtalan görög és római emlékkel büszkélkedhet. Ezek közül a legismertebbek közé tartozik a görög színház és a római amfiteátrum, mely egykoron gladiátorok küzdelmének és állatviadaloknak adott otthont. Siracusa eredeti városközpontja egy kis szigetre épült, ez volt Ortigia. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin. Szabad program. Szállás Taormina környékén.

Szicília körutazás - Taormina

Szicília körutazás 3. nap: Taormina – Etna

Reggeli után elutazás a világ egyik legnagyobb még aktív vulkánjára, az Etnára, amennyiben az időjárás engedi 2000 m magasságig (autóbusszal). Jelenlegi magassága 3329 méter, ami a kitörések miatt állandóan változik. A körülbelül 3000 méter magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg. Továbbutazás Taorminába, séta Szicília egyik legszebb kisvárosában, a Csontváry által is megfestett görög színház megtekintésével. A tenger fölé magasodó hangulatos óváros gyönyörű panorámájával, a keskeny kis utcák, elegáns üzletek garantáltan elbűvölik az oda látogatókat. Szállás Taormina környékén.

4. nap: Taormina – Cefalú

A szicíliai utazás negyedik napján reggeli után továbbutazás a sziget nyugati felére, Cefalú üdülővárosba, mely egy csodás tengeröböl mentén terül el, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegy és a rajta álló XII. századi dóm. Cefalúban hosszú tengerparti sétány, középkori óváros és kis üzletek várják a látogatót. Délután szabadidő, séta a városban, pihenés a tengerparton. Szállás Cefalúban.

Szicília körútazás: Cefalu Dóm

5. nap: Cefalú – Monreale – Palermo

A szicíliai körutazás szabad program napja.
Fakultatív kirándulási lehetőség: Monreale és Palermo városnézés. Utazás autóbusszal Monreáléba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek megtekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti. Szállás Cefalúban.

6. nap: Cefalú – Corleone

Szabad program Cefalúban vagy délelőtt fakultatív programlehetőség: látogatás Corleonéban, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik a hegyek között, a kis főtér és az Antimaffia Intézet meglátogatása, séta a városkában. Szállás Cefalúban.

Szicília körút (Olaszország)

7. nap: Cefalú – Agrigento – Taormina környéke

Korai reggeli után elutazás a szárazföld belseje felé, városnézés Agrigentóban és a Templomok völgye meglátogatása, ahol hét dór stílusban épített fenséges templom látható. Ezek az emlékek a Görögországban láthatókon kívül a legjobban megőrzött ókori görög épületek. Kirándulás a Templomok völgyébe, látogatással a Concordia templomnál, amely majdnem teljes épségben megmaradt. Szállás Taormina környékén.

8. nap: Catania – Budapest

Délelőtt szabadprogram, majd a szicíliai körutazás végén transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a menetrend szerint, érkezés a késő délutáni órákban.

Részvételi díj: 349.000 Ft

Elhelyezés: 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három-és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

A részvételi díj tartalmazza:

 • utazás repülőgéppel Budapest – Catania – Budapest útvonalon
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három-és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • helyi idegenforgalmi adó (kb. 20 Eur / fő)
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • feladott poggyász ára (20 kg): 24 000 Ft/fő A repülőjegyhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások (feladott poggyász, elsőbbségi beszállás, Wizz Go tarifa, ülőhelyfoglalás) a foglalás után, a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók.

Szicília körutazás – Fakultatív programok:

Ragusa – Siracusa – Ortigia, egész napos kirándulás autóbusszal:  33.000 Ft/fő

Reggeli után elutazás Ragusába, ahol egy XVII. századi földrengés következtében épült újjá a két részből álló város és kapta ma is ragyogó barokk arculatát. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. A San Giorgio Templom, a San Giovanni Battista katedrális és még számtalan templom és köztér tartozik látványosságai közé. A barokkon kívül gótikus, rokokó és neoklasszicista épületek is felfedezhetők a városban. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Korintoszi görög telepesek alapították, Szicília legősibb városa, mely számtalan görög és római emlékkel büszkélkedhet. Ezek közül a legismertebbek közé tartozik a görög színház és a római amfiteátrum, mely egykoron gladiátorok küzdelmének és állatviadaloknak adott otthont. Siracusa eredeti városközpontja egy kis szigetre épült, ez volt Ortigia. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin.

Látogatás Corleonéban, félnapos kirándulás autóbusszal: 19.000 Ft/fő

A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik a hegyek között, a kis főtér és az Antimaffia Intézet meglátogatása, séta a városkában.

Palermo és Monreale, félnapos kirándulás autóbusszal: 28 000 Ft/fő

Utazás autóbusszal Monreáléba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek meg-tekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti.

Szicília körutazás: körutazás Szicíliában – PellAir Utazás 2021 – Szicília utazás, Szicília körút

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.