Vietnam – Kambodzsa körutazás magyar idegenvezetéssel

körutazás

Vietnám – Kambodzsa körutazás

Vietnám – Kambodzsa nagy körút hajózással

Az ősi Indokína mesés világa tárul elénk ezen az úton. Vietnámban a pálmákkal ékesített, fehér homokos strandok, a Halong-öböl tengervízéből kiálló, titokzatos mészkő szirtjei, csodálatos fénylő, zöld rizsföldek, a Mekong Delta-vidékének árnyas csatornái és a központi magasföld dzsungeles hegyei. mely csak a közelmúltban vált elérhetővé a turizmus számára. A hosszú idő után végre magára talált Kambodzsában pedig  olyan ritka kincsekhez “juthatunk hozzá” , mint a dzsungel fogságából kiszabadított,a Khmer civilizáció leghíresebb emléke, Angkor hatalmas templomvárosának fenséges romjai ( Angkor Wat ). A Vietnam – Kambodzsa körutazás alkalmával mindezeket magyar idegenvezetéssel meg is tekinthetik

Időpont: 2018. február 18- március 3

A Vietnam – Kambodzsa körutazás programja:

1.nap: Elindulás Budapestről átszállással Hanoiba, Vietnámba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2.nap.:… Hanoi (Vietnám)   Megérkezés Hanoiba. Érkezést követően ellátogatunk a Tran Quoc Pagodába, majd résztveszünk egy biciklis riksatúrán a régi negyedben. Vacsora. Szállás Hanoiban.

3.nap: Hanoi – Halong-öböl – hajókirándulás  Reggeli után utazás (kb. 3 óra) az UNESCO Világörökségek részét képező, fenségesen szép Halong-öbölbe. Egy tradicionális vietnami vitorláshajóra szállunk, és elfoglaljuk kabinjainkat. Ezután kezdetét veszi az életre szóló élményt nyújtó kirándulás, mely során megtekintjük a lélegzetelállító kis szigeteket és a lenyűgöző sziklaformációkat. Ebéd és vacsora a hajó fedélzetén. Szállás a hajón.

4.nap: Halong-öböl – Hanoi   Reggeli a hajón, majd folytatjuk utunkat a Halong-öböl kis szigetei között. Korai ebéd, majd visszaérkezünk a kikötőbe, és visszautazás Hanoiba. Este egy látványos show-ban lesz részünk: egy vízi-bábszínházi előadást nézünk meg, melyet tűzijáték és hagyományos vietnámi zene kísér. Szállás Hanoiban.

  Halong-öböl: Vietnam - Kambodzsa körútHalong-öböl

5.nap: Hanoi – Hue   Reggeli után megkezdjük városnézésünket: Ho Chi Minh Mauzóleum, Ho Chi Minh egykori lakóháza, az Egy Oszlopú Pagoda, az Irodalom Temploma. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és elrepülés Hue-ba. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Hue-ban.

6.nap: Hue – Da Nang – Siem Reap (Kambodzsa)   Reggeli, majd hajókázás a Parfüm-folyón és meglátogatjuk a Hét Történet Pagodáját (Thien Mu Pagoda), a Hon Chen szentélyt és Minh Mang síremlékét. Ezt követően utazás Da Nang-ba, majd elrepülés Siem Reapbe. Vacsora. Szállás Siem Reapben.

7.nap: Siem Reap – Angkor Thom  Reggeli, majd Angkor Thomot látogatjuk meg, ahova a Déli Kapun keresztül lépünk be, ahol olyan lenyűgöző szentélyek és paloták találhatók, mint: Bayon, Baphoun, a Királyi Palota romjai, az Elefántos Terasz, a Leprás Király Terasza és a dzsungel által benőtt Ta Prohm templom. Ezt követően Angkor Wat templomának felfedezése következik. Vacsora. Szállás Siem Reapben.

Angkor (Vietnam - Kambodzsa körút)

8.nap: Siem Reap – Angkor   Reggeli után az ősi királyi város, Angkor felfedezése következik. Megtekintjük Shiva Isten XI. századi templomát Banteay Srei-t, majd Banteay Samre-t. Délután hajókázunk a Tonle Sap tavon, ahol a helyiek életébe nyerhetünk betekintést. Vacsora. Szállás Siem Reapben.

9.nap: Siem Reap – Phnom Penh   Reggeli után utazunk Phnom Penhbe, Kambodzsa fővárosába (kb. 7 óra). Kisebb megállókkal tűzdelve, útközben betekintést nyerhetünk a helyi emberek mindennapjaiba. Érkezés után transzfer a hotelbe. Vacsora. Szállás Phnom Penhben.

10.nap: Phnom Penh   Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Phnom Penhben. Többek között a Királyi Palota, az Ezüst Pagoda, a Nemzeti Múzeum, valamint az ősi szentély, Wat Phnom megtekintése. Meglátogatjuk a központi piacot, majd a Toul Sleng Emlékmúzeumot. Este csónakokba szállunk és a naplementét a Chaktomouk (Négy arc) folyóról csodálhatjuk meg. (A program ára: 14.800 Ft.) Vacsora. Szállás Phnom Penhben.

11.nap: Phnom Penh – Cu Chi alagutak – Ho Chi Minh-város (Saigon – Vietnám)   Reggeli, majd utazás a vietnámi határhoz, onnan tovább Ho Chi Minh-városba, ismertebb nevén Saigonba. Ezt követően megtekintjük a város mellett található Cu Chi labirintusrendszert, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben, innen intézve meglepetésszerű támadásaikat. Vacsora. Szállás Ho Chi Minh-városban.

12.nap: Ho Chi Minh-város – Mekong-delta – csónakkirándulás  Reggeli, majd utazás a Mekong deltájához. Csónakokba szállunk és a Mekong folyó felső részén csónakázunk. Felkeresünk néhány helyi családot, majd sampanon hajózunk a trópusi fák övezte keskeny csatornákon. Visszautazás Ho Chi Minh-városba, vásárlás a „Phuong Nam” lakkműhelyben. Vacsora. Szállás Ho Chi Minh-városban.

Mekong-delta (Vietnam - Kambodzsa körutazás)Mekong (Vietnam - Kambodzsa utazás)

13.nap: Ho Chi Minh-város …   Reggeli után rövid városnézés Ho Chi Minh-városban. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

14.nap: Hazaérkezés Budapestre.

A Vietnám – Kambodzsa nagy körút hajózással ára és tudnivalói:

Időpont: 2017. október 18 – október 31 és  2018. február 18 – március 3

Részvételi díj: 399.900.-Ft

Egyágyas felár: 129.000 Ft

Repülőjegyek és reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 259.000 Ft (változhat)

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 165 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

Sztornó biztosítás: 9.225 Ft (a részvételi díjra, a repjegyekre és illetékekre)

A 10. napi fakultatív program: 14.800 Ft (Phnom Penh)

  • Vietnámi vízum előkészítési díj: 3.500 Ft
  • Vietnámi vízum előkészítési díj: 3.500 Ft
  • Helyszíni vízum, kb.: 50 USD (Vietnám-kétszeri belépés)
  • Helyszíni vízum, kb.: 35 USD (Kambodzsa)
  • Helyszíni kilépési illeték, kb.: 25 USD (Kambodzsa)

Részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

  • BBP biztosítás
  • közlekedés külön busszal, hajóval, csónakkal
  • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel,  illetve 1 éj hajón kétágyas fürdőszobás kabinokban.
  • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

A 165 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Ajánlott borravaló: 4 USD/nap/fő

Vietnam – Kambodzsa körutazás magyar idegenvezetővel – PellAir Utazás 2017.

Bővebb információ: PellAir Utazási Iroda
Mobil:+36 30 416 7373
email: pellair kukac pellair pont hu

PellAir: utazás, körutazás, hajóutak, ahogy mindig is vágyott rá

Comments are closed.